“Terrakottaarmé” i de skånska skogarna

Multiplera Skåne invigdes den 30 september. Foto: Pressbild

Två konstnärer har tillsammans med 1 000 skånska ungdomar skapat ett verk som består av ett trettiotal barngestalter, 3D-printade i lera. De har nu placerats ut i en skogsglänta mitt i Skåne. 

Verket Multiplera Skåne, ett konstprojekt med stöd från Region Skåne, har involverat 1 000 barn och unga i 33 olika kommuner. Det skriver Region Skåne i ett pressmeddelande.

Konstnärerna Ingrid Sandsborg och Björn Carnemalm, som driver föreningen MuralCentralen, har i flera års tid har de rest runt i Skånes alla kommuner och träffat ungdomar för kreativa workshops. Ungdomarna har fått utforska teknik för 3D-skanning och 3D-printning och detta har alltså resulterat i skulpturerna som nu placerats längs Skåneleden i Fulltofta strövområde i Hörby kommun.

– Vår version av terrakottaarmén är skapad i en delaktighetsprocess och inte av en enväldig härskare. Vi har vi träffat ungdomar i skolan, på fritids, på kulturskolor och föreningar samt i privata grupper. Vi har lyssnat på dem och i det kollektiva konstverket tolkas de unga så som de ser sig själva, säger Ingrid Sandsborg.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.