Fler kulörer av återvunnet 3D-material

Text:Anja Degerholm
PUBLICERAD: 9 oktober 2023
Isac Andersson, vd för Ecorub. Foto: Arkiv/Anja Degerholm

Ecorub utökar sitt sortiment och lanserar nu färgade återvunna material för 3D-printing.

Färgen EcoAdd Blue med gummiblandningen 100 återvunnet. Foto: Ecorub

Återvunna plaster på marknaden är ofta begränsade till svarta färger. För att kunna nå fler potentiella marknader och fler användningsområden lanserar Ecorub sitt återvunna material för 3D-printing, EcoAdd, i flera olika kulörer.

Ecorub skriver i ett pressmeddelande att bolagets långsiktiga samarbete för att ta tillvara industrispill banat väg för denna utveckling av färgade material. Dessa avancerade återvunna material finns nu tillgängliga för användare i hela världen. Företaget erbjuder även färgat återvunnet TPE-material för formsprutning.

– Detta är banbrytande för Ecorub att tillverka fler färgade återvunna alternativ till våra största marknader inom TPE och 3D-printing. Vi fokuserar på samarbeten med stora aktörer för en snabb expansion av materialen på en global marknad, säger Isac Andersson, vd på Ecorub.

Läs vidare

Nordens första testbädd för 3D-printad betong

I slutet av april invigde forskningsinstitutet RISE en test- och demomiljö för 3D-printad betong. En unik satsning som ska påskynda den industriella användningen av tekniken och bana väg för en mer hållbar svensk byggbransch. 
RISE kollage

Forskning om AM med duplext rostfritt stål

Hur kan duplexa rostfria stål användas optimalt både för lasersvetsning och additiv tillverkning? Den frågan har Amir Baghdadchis från Högskolan Väst sökt svaret på i sin doktorsavhandling.
Amir Baghdadchi, doktor i produktionsteknologi

SSAB släpper utsläppsfritt stålpulver

SSAB lanserar världens första stålpulver som är producerat utan fossila koldioxidutsläpp. Pulvret är tillverkat av återvunnet stål och kombinerar egenskaperna hos SSAB:s höghållfasta stål med de lätta strukturer som är möjliga med 3D-printing.
SSAB-vang

Stratasys testar 3D-printad utrustning på månen

Stratasys kommer att tillhandahålla 3D-printade material till ett kommande månuppdrag för att testa deras prestanda på månens yta.
moon

Senaste nytt

Freemelt, Sandvik och Mittuniversitetet i nytt samarbete

Freemelt, Sandvik och Mittuniversitetet har ingått ett trepartssamarbete med syftet att accelerera industrialiseringen av additiv tillverkning och E-PBF-teknologin.
Freemelt samarbete

En 3D-skrivare som ryms i handen

Forskare vid MIT och University of Texas i Austin har utvecklat en chip-baserad 3D-skrivare som är ungefär lika stor som ett mynt. Denna unika lilla manick ska kunna användas till exempel för rapid prototyping på språng.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Rapport: 3D-print växer snabbare än väntat

Marknaden för 3D-printing växer snabbare än väntat och beräknas uppgå till runt 57 miljarder dollar i slutet av 2028. Det visar en prognos från Protolabs.
sementprint

Ny chans att gå designkurs

Campus Värnamo får förnyat förtroende av Myndigheten för yrkeshögskolan att starta YH-kursen Design för additiv tillverkning.  
Genre design