Brooks satsar på 3D-printad sula

Brooks Exhilirate BlueLine kommer att släppas i en limiterad upplaga. Foto: Pressbild

Skotillverkaren Brooks har utvecklat en 3D-printad mellansula som de hävdar ska förändra marknaden för löparskor.

Företaget lanserar nu en limiterad upplaga av Brooks Exhilirate BlueLine som har en mellansula som ska ge löparen ett framåtdriv och studs i steget. Sulan är tillverkad i samarbete med HP och deras Multi Jet Fusion-teknik (MJF), som sedan tidigare även används av Decathlon och Lonati Group.

Brooks Running har utgått från användardata som tar hänsyn till bland annat steglängd och kadens för att få fram optimal dämpning i sulan. Enligt HP har oberoende tester visat att mellansulan ger högre energiåtergivning än 90 procent av konkurrenternas produkter på marknaden.

Brooks uppger att det här är starten för ännu mer individanpassade produkter:

– Att använda HP:s 3D-printingteknik har gjort det möjligt för vårt designteam att finjustera delar av mellansulan ända ner till millimetern på ett sätt som annars inte hade varit möjligt. Som ett varumärke med rötter i vetskapen att varje individ har ett unikt rörelsemönster, har vi bara skrapat på ytan när det gäller hur vi kan använda 3D-utskrift för att leverera en förstklassig löparupplevelse med potential för ännu större optimering, säger Nikhil Jain, chef för produktlinjehantering för skor och BlueLine på Brooks i ett uttalande.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.