Förfinad teknik i ny DLP-modell

Några av fördelarna med ETEC Pro XL listas i bilden ovan. Foto: Pressbild

Desktop Metal lanserar nu ETEC Pro XL. Ett DLP-system som enligt tillverkaren ska kunna leverera delar med extremt hög upplösning och fin ytfinish i en rasande fart.

För två år sedan förvärvade Desktop Metal EnvisionTEC och deras DLP-teknik (Digital Light Processing). Nya ETEC Pro XL är en vidareutveckling av EnvisionTEC Perfactory som lanserades för drygt 20 år sedan och som senare blev P4K. Med den nya modellen lovar tillverkaren en DLP-3D-skrivare i premiumklassen till halva priset jämfört med sin föregångare. En produktionsmaskin som ska kunna jobba dygnet runt med minimal handpåläggning.

Flera uppgraderingar

ETEC Pro XL har en stor byggyta: 249,1 x 140,1 x 165,1 millimeter. Den har även ett antal nya och förbättrade funktioner. Till exempel en 4K ultrahögupplöst projektor med 3840 x 2160 pixlar som ska leverera optimal byggstorlek och en upplösning på 65 mikron.

Ytterligare uppdateringar inkluderar beprövad HyperPrint-teknik som snabbar på redan snabba DLP-utskrifter med en resinvärmare och ett avkänningssystem med sluten slinga för kontinuerlig isotrop utskrift.

Tre olika material

Med ETEC Pro XL är det möjligt att skriva ut en stor bredd av applikationer inom till exempel industri, smyckestillverkning, medicinteknik och fordonsindustri, men även för utskrifter av formar, jiggar och fixturer.

Modellen är för närvarande kvalificerad för tre olika egenutvecklade polymera material som är såväl styva som värmetåliga samt lämpade för gjutning. ETEC Pro XL är också kompatibel med tredjepartsmaterial från leverantörer så som Henkel Loctite, Evonik och BASF.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.