Det händer på årets Formnext-mässa

Formnext 2023 äger rum på Messe Frankfurt den 7-10 november. Foto: Arkiv/Anja Degerholm

Årets stora AM-event, mässan Formnext i Frankfurt, närmar sig med stormsteg. Runt 800 utställare står redo att visa sina innovationer, men det bjuds även på annat.

Under årets mässa är Norden så kallad partnerregion med särskilt fokus på hållbarhet. I hall 11.0 kommer ett antal utställare från regionen att finnas representerade vid The Nordic Pavillion, men även i de andra hallarna. Totalt medverkar runt 25 utställare från de nordiska länderna. Bland de svenska utställarna finns företag så som Adaxis, Amexci, Bondtech, Freemelt, Interspectral, Prototal och Sandvik.

Nytt för i år på programmet är “Service Provider Market Place” som arrangeras i samarbete med Daimler Truck & Buses. Genom att visa applikationer från fordonsindustrin ska besökarna få en uppfattning av vilken betydelse additiv tillverkning kan ha och vilken roll tjänsteleverantörerna spelar i den processen. Daimler kommer också att berätta om hur de använder AM i sin produktion.

Presentationer och teman

För nionde gången kommer Formnext att ha en Start-up Area där vinnarna i Formnext Start-up Challenge får möjlighet att visa sina innovationer. Den 7 november hålls även eventet Pitchnext där de får presentera sig själva och sina produkter.

Vidare kommer The Additive Manufacturing Working Group av VDMA att vara värd för en programpunkt där applikationer inom maskinteknik lyfts fram. Applikationerna står i fokus även när BE-AM visar den senaste utvecklingen när det gäller AM inom byggsektorn och den 8 november hålls ett symposium inom detta fält.

Dessutom rullar ett seminarieprogram på flera olika scener under mässans fyra dagar. Du kan till exempel lyssna på hur “Saab goes AM” med Göran Backlund på Application Stage, den 7 november klockan 15.10. Eller branschgurun Terry Wohlers som berättar mer om “Key developments and trends” på Industry Stage, den 9 november klockan 14.15. Se hela programmet i eventkalendern.

Digitalt besök

Precis som förra året är det möjligt att delta digitalt på Formnext. Från och med den 16 oktober kan intresserade se utställarnas produkter, ta kontakt med företagen och boka in möten (fysiska eller digitala) via Formnext Stream. Plattformen kommer att finnas tillgänglig till slutet av november. Formnext TV ger tittarna möjlighet att följa mässan digitalt, antingen live eller on demand.

Formnext 2023 äger rum på Messe Frankfurt den 7-10 november.

Tags: , ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.