Skickar 3D-skrivare till krigets Ukraina

Ett antal Essentium High-Speed Extrusion (HSE) har skickats till Ukraina. Foto: Pressbild/Essentium

Essentium och KVG har gått samman för att förse Ukraina med 3D-printinglösningar, utbildning och tillverkningsverktyg. Det ska ge möjlighet att printa kritiska delar on demand vid frontlinjen.

Essentium är en leverantör av utrustning för industriell additiv tillverkning och KVG en leverantör av uppdragsstöd till konfliktområden. Samarbetet består i att KVG snabbt ska kunna distribuera Essentiums plattform High-Speed Extrusion (HSE) till olika platser i Ukraina inom 96 timmar efter godkännande.

Dessa avancerade 3D-skrivare ska hjälpa till att stärka landets förvar genom att möjliggöra snabb produktion av ett brett utbud av uppdragskritiska delar och utrustning, inklusive specialverktyg och reservdelar. De två parterna håller även i utbildning på plats för den ukrainska militären.

– I tider av konflikter kan samarbete och smidighet skapa avgörande strategiska fördelar. Vårt samarbete med Essentium är ett perfekt exempel på det. Det har gjort det möjligt för oss att snabbt distribuera viktig teknik och hållbara verktyg för uppdragsstöd i Ukraina, säger Elisha Abbott, vd på KVG i ett pressmeddelande.

Blake Teipel, vd på Essentium, fyller i:

– KVG:s uppdrag är i linje med Essentiums innovativa 3D-utskriftslösningar för att stödja de som kämpar i krig på svårtillgängliga platser. Detta samarbete överbryggar gapet mellan 3D-printing och traditionell tillverkning för att möjliggöra för Ukraina att skapa viktiga komponenter i realtid, förbättra effektiviteten i fält och stärka kapaciteten.

Essentiums plattform HSE 280i HT. Foto: Pressbild/Essentium

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.