Formnext-premiär för Prototal: "Kapaciteten är vår styrka"

Text:Anja Degerholm
PUBLICERAD: 8 november 2023
Claes Sjödahl (till höger) och danska kollegan Flemming Gravesen representerade Prototal Industries på Formnext. Foto: Anja Degerholm

Prototal Industries är en känd aktör på den svenska AM-marknaden, men har även verksamhet i flera europeiska länder. För att sprida sitt namn ytterligare passade företaget på att ställa ut på Formnext-mässan.  

– Det är första gången vi är med och vi vill gärna testa. Det är en samling för hela vår bransch och ett bra tillfälle för oss att visa att vi finns. Dessutom är det en möjlighet att se vad som händer i branschen, säger Claes Sjödahl som är ansvarig för affärsutveckling inom 3D-printing på Prototal i Jönköping.

Han drev tidigare Addema som för ett år sedan förvärvades av Prototal-gruppen och som nu är helt integrerat i bolaget.

Prototal finns förutom på flera platser i Sverige även i Norge, Danmark, Storbritannien, Tyskland och Österrike. Totalt har företaget runt 90 3D-skrivare i sin maskinpark.

– Vi är en servicebyrå med stor kapacitet och det kan passa kunder som vill tillverka lite större volymer. Kapaciteten är vår styrka, säger Claes Sjödahl om budskapet som Prototal vill få ut på mässan.

Läs vidare

Nano Dimension förvärvar Desktop Metal

Förvärvsturerna har varit många kring Desktop Metal, Nano Dimension, 3D Systems och Stratasys. Nu står det i alla fall klart att Nano Dimension och Desktop Metal kommit överens om en sammanslagning.
Ric-Fulop

Formnext Awards ska hylla talangerna inom AM

Formnext vill lyfta fram talanger och innovativa idéer inom AM, men inte bara bland start-ups. Därför har Formnext Start-up Challenge utökats med ytterligare fem tävlingskategorier under det gemensamma namnet Formnext Awards. 
Formnext-entre

Printar korallrev och parkourbana till SM

Concrete Print byggde för ett par år sedan det första 3D-printade huset i Sverige. Sedan dess har Tumba-företaget fått flera andra uppdrag att printa med betong, som nu senast fundament för att rädda Sveriges sista korallrev och en parkourbana till SM-veckan i Västerås. 
Concrete Print 1

3D-printade komponenter i nya Apple Watch

En rapport från TF International Securities analytiker Ming-Chi Kuo indikerar att nya smartklockor från Apple Inc. kommer att innehålla 3D-printade metallkomponenter.
applewatch

Senaste nytt

Nano Dimension förvärvar Desktop Metal

Förvärvsturerna har varit många kring Desktop Metal, Nano Dimension, 3D Systems och Stratasys. Nu står det i alla fall klart att Nano Dimension och Desktop Metal kommit överens om en sammanslagning.
Ric-Fulop

Prusa släpper industriell 3D-skrivare

Enligt Prusa Researchs grundare Josef Prusa startade han bolaget med ambitionen att demokratisera 3D-printing och göra det tillgängligt för fler. Något man får säga att han lyckats med. Nu vill han göra samma resa med industriell 3D-print.
Prusa HT90 1

Formnext Awards ska hylla talangerna inom AM

Formnext vill lyfta fram talanger och innovativa idéer inom AM, men inte bara bland start-ups. Därför har Formnext Start-up Challenge utökats med ytterligare fem tävlingskategorier under det gemensamma namnet Formnext Awards. 
Formnext-entre

Printar korallrev och parkourbana till SM

Concrete Print byggde för ett par år sedan det första 3D-printade huset i Sverige. Sedan dess har Tumba-företaget fått flera andra uppdrag att printa med betong, som nu senast fundament för att rädda Sveriges sista korallrev och en parkourbana till SM-veckan i Västerås. 
Concrete Print 1