3DVerkstan ny partner för BigRep i Sverige

Sven Thate på BigRep och Neil Sewell skakar hand på det nya samarbetet.

I samband med mässan Elmia Subcontractor i Jönköping tillkännagav 3DVerkstan och BigRep att de ingått ett partnerskap kring BigReps FFF-skrivare för storskaliga utskrifter.

BigRep utvecklar 3D-lösningar med FFF-teknologin (Fused Filament Fabrication) för industriella applikationer i olika polymer-material. Det produktsortiment som 3DVerkstan nu ska sälja omfattar tre av BigReps maskiner med olika byggvolymer: STUDIO med 1000 x 500 x 500 millimeter, ONE som har 1005 x 1005 x 1005 millimeter och PRO med 1020 x 970 x 985 millimeters byggvolym. Samtliga modeller finns tillgängliga med antingen en eller två extruders.

När det gäller materialutbudet finns filament i bland annat ABS, PLA, ASA, BVOH, HI-TEMP, HI-TEMP CF, PA6/66, PETG, PLX, PRO HT, TPU 98A och PA12-CF.

BigRep PRO har en byggvolym på 1020 x 970 x 985 millimeter.

Förvärv av Hage3D

3DVerkstans systerföretag Solid Print3D, som är verksamt i Storbritannien och Irland, har sedan tidigare ett framgångsrikt samarbete med BigRep. De båda bolagens vd Neil Sewell ser därför lovande på att utöka partnerskapet till den nordiska marknaden.

– Varumärket BigRep, som är kända för sina robusta och pålitliga storformatsskrivare, har visat sin effektivitet inom flera olika sektorer med hög tillväxt. Med det nyligen genomförda förvärvet av Hage3D har BigRep utökat sina möjligheter till att omfatta utskrifter av högpresterande polymerer, en utveckling som har visat sig vara otroligt värdefull i Storbritannien, säger Neil Sewell i ett pressuttalande.

Han tror att Norden kan vinna lika mycket – om inte mer – på detta partnerskap för att öppna nya vägar för innovation och tillväxt.

– Vi ser fram emot att utforska och dra nytta av de ökade möjligheter detta samarbete ger, och förväntar oss en transformativ inverkan på det nordiska 3D-printinglandskapet. Som vi har sett i Storbritannien kan detta partnerskap leverera påtagliga fördelar, främja framsteg och möjligheter på Nordens dynamiska och föränderliga marknad, säger Neil Sewell.

Del som printats i en BigRep PRO.

“Ett viktigt steg”

BigReps vd, Sven Thate, kommenterar överenskommelsen så här:

– Vi är exalterade över samarbetet med 3DVerkstan AB, ett företag känt för sitt engagemang för excellens inom additiv tillverkning. Det markerar ett viktigt steg framåt i vårt uppdrag att leverera innovativa och pålitliga 3D-printinglösningar till våra kunder.

Avtalet gäller försäljning av BigReps produkter både i Sverige och Danmark. Under vecka 47 får 3DVerkstan in ett demoex av en BigRep STUDIO till sitt showroom i Solna.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.