Skanna utan markörer med FreeScan Trio

Nya FreeScan Trio lanserades i samband med Formnext i november. Foto: Pressbild

Shining 3D släpper FreeScan Trio, en vidareutveckling av FreeScan Combo som lanserades tidigare i år. En 3D-skanner som enligt tillverkaren kan användas till såväl storskaliga delar som små komplicerade komponenter. 

Med FreeScan Trio krävs inga markörer tack vare en 98-laser-line mode och ett kamerasystem med trippel 5MP, något som reducerar förberedelsetiden avsevärt. Vidare kan skannern fånga imponerande 3 010 000 punkter per sekund. Enligt Shining 3D innebär det att FreeScan Trio är den snabbaste handhållna 3D-skannern i sin klass. Med en synfält på 650 x 580 millimeter kan den också fånga mer data i färre svep. Utöver 98-laser-line mode erbjuder FreeScan Trio ett single-line mode, ett med 7 parallella linjer och ett med 26 korsade linjer. Dessa lägen kan hantera många olika projekt inom alla typer av industrier.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.