Oerlikon samlar produktionen i USA

Bolaget har huvudkontor i Pfaeffikon, Schweiz. Foto: Pressbild

Oerlikon har tagit ett strategiskt beslut om att samla all additiv tillverkning i USA. Bolaget gör bedömningen att det är där den största tillväxtmarknaden finns. 

I ett pressmeddelande skriver Oerlikon att ofördelaktiga marknadsförhållanden som begränsar möjligheterna att växa i framför allt Tyskland ligger bakom beslutet. AM-produktionen koncentreras istället till Huntersville, North Carolina, för att komma närmare tillväxtsektorer på den amerikanska marknaden så som halvledare, men även för att dra fördel av gynnsamma amerikanska ramvillkor och en högre acceptans för disruptiva teknologier som AM. Den nuvarande produktionen i tyska Barleben och Shanghai planeras att flyttas under 2024.

Flytten innebär att internationella kunder så småningom kommer att betjänas från USA. FoU-verksamheten stannar i tyska Garching och kommer att fokusera på nya avancerade material, ytbeläggningsteknologier och digitalisering.

Additiv tillverkning ligger under Oerlikons Surface Solutions-division. Verksamheten grundades som en start-up för att utveckla och producera nya 3D-applikationer för sektorer som flyg och halvledare. Oerlikon har sitt huvudkontor i Pfaeffikon, Schweiz.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.