Exklusiv cykel med sportbilsinfluenser

Cykeln består av flera 3D-printade delar. Foto: Pressbild

Biltillverkaren Aston Martin har tagit fram vad de menar är världens mest avancerade och noggrant konstruerade landsvägscykel. Den har tillverkats med hjälp av 3D-printing.

Cykelmodellen som fått namnet .1R har utvecklats tillsammans med J. Laverack som tillverkar cyklar i titan. Designteamet har hämtat inspiration från Aston Martins sport- och hyperbilsprojekt och tillverkaren beskriver .1R som “en hyperbil i titan på två hjul”.

Det som är unikt med denna cykel är att den i stor utsträckning kan skräddarsys efter användaren. Vid ett besök på Aston Martins huvudkontor i engelska Gaydon kan ett antal olika justeringar göras för att passa cyklisten såväl när det gäller fysik som tycke och smak. Det är möjligt att välja mellan samma färger och material som används till Aston Martins lyxiga sportbilar, allt för att kunna matcha cykel och bil.

Prislappen skriver Aston Martin ingenting om i sitt pressmeddelande, men med tanke på lyxiga materialval och graden av personalisering så är den förmodligen rejält tilltagen. För den som inte har råd att köpa denna lyxcykel så går det ända att skapa en digital version av sin drömcykel i en konfigurator online, som lär vara världens första för cyklar.

För att skräddarsy cykeln används 3D-printade delar i titan, men även i kolfiber. Designen står i fokus och inte en enda kabel eller slang är synlig. Användaren kan bland annat anpassa utseendet på framgaffeln, sadelstolpen och styret.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.