Freemelt utser ny chef för EMEA-regionen

Freemelt har utvecklat systemet Freemelt ONE och två kommande modeller, eMELT IM/ID. Foto: Arkiv/Anja Degerholm

Börsnoterade svenska 3D-skrivartillverkaren Freemelt har rekryterat Viktor Valk som ny chef för EMEA-regionen.

Viktor Valk kommer närmast från rollen som affärsenhetschef på Sandvik inom affärsområdet Mining & Rock Solutions. Freemelt skriver i ett pressmeddelande att Viktor har en gedigen erfarenhet som företagsledare med över tio års erfarenhet av försäljning och affärsutveckling inom olika befattningar i Sandvik-koncernen.

– Freemelt befinner sig på en spännande och intressant tillväxtresa med en innovativ teknik som revolutionerar tillverkningsindustrin av metallkomponenter. Med min tidigare erfarenhet av affärsutveckling, försäljning och företagsledning ser jag fram emot att bidra till företagets fortsatta expansion genom att etablera och utveckla EMEA-regionen för Freemelt, säger Viktor Valk.

Freemelts vd, Daniel Gidlund, kommenterar rekryteringen av ny EMEA-chef:

– Viktor har lång erfarenhet av affärsutveckling och försäljning från en bransch där kunderna har en varierad efterfrågan baserad på geografi samt kundsegment och ett stort fokus på produktivitet. Hans erfarenhet och bidrag till Freemelts internationella expansion kommer att vara avgörande för att driva försäljning och service på vår tillväxt- och kommersialiseringsresa. Vi har nu ytterligare en nyckelposition på plats för fortsatt snabb internationell expansion med målet att ta en ledande position inom vår marknad av 3D-printing i metall.

Tags: ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.