Nano Dimension lägger nytt bud på Stratasys

Förra årets följetong om Nano Dimensions försök att förvärva Stratasys fortsätter. Strax innan jul kom ett nytt bud från Nano Dimension på 16,50 dollar per aktie kontant.

Nano Dimension är leverantör av så kallade AME, Additively Manufactured Electronics, samt 3D-skrivare för polymerer, metall och keramer. Företaget äger sedan tidigare 14,5 procent av Stratasys och är därmed den största aktieägaren. Det aktuella budet avser ett förvärv av resterande aktier i Stratasys.

Förra våren kom det första budet som var på 18 dollar per aktie. Det granskades av oberoende finansiella och juridiska rådgivare. Styrelsen landande i slutsatsen att Nano Dimensions förslag väsentligt undervärderade företaget och att ett förvärv därför inte låg i aktieägarnas intresse.

Precis som förra gången skriver Stratasys i ett pressmeddelande att de ska utvärdera budet med hjälp av experter.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.