Nätverksträff med det senaste inom AM-forskningen

Högskolan Väst stod den här gången värd för träffen som nätverket “The Swedish Arena for Additive Manufacturing of Metals” arrangerar varje år. Foto: Pressbild

Andra veckan i januari samlades Sveriges ledande forskare och doktorander inom additiv tillverkning vid Högskolan Väst för att presentera och ta del av ny forskning inom området.

Metallforskningsinstitutet Swerim står bakom “The Swedish Arena for Additive Manufacturing of Metals”, ett nätverk för samarbete med målet att öka implementeringen och påskynda hållbar industrialisering. Nätverket består av företrädare från såväl akademi som industri och varje år arrangeras en akademisk konferens som samlar Sveriges ledande forskare och doktorander. Syftet med konferensen är framför allt att presentera ny forskning inom AM-området.

Högskolan Väst stod värd för årets konferens som arrangerades i samarbete med KTH, Linköping universitet, Luleå universitet, Chalmers tekniska högskola och Swerim.

– Årets program ger både bredd och djup inom teknikområdet. Ett 15-tal doktorander presenterar delar av sina avhandlingsarbeten. Ledande AM-forskare på Sveriges universitet och forskningsinstitut presenterar nya forskningsrön och vi får ta del av GKN Aerospaces erfarenheter av att använda additiv tillverkning, säger Robert Pederson, professor i materialteknik vid Högskolan Väst, i ett pressuttalande.

– Konferensen är också ett utmärkt tillfälle för nya och etablerade forskare att nätverka och utbyta erfarenheter. Det leder ofta till nya idéer om möjliga synergier som kan leda till nya forskningsprojekt och samarbeten i framtiden.

Högskolan Väst har bedrivit forskning inom metallbaserad additiv tillverkning i nära 20 år och har spetskompetens om hur metaller som titan, nickel och rostfritt stål.

– Att årets konferens ges hos oss på Högskolan Väst innebär att vi kan visa upp vår AM-forskning och vår välutrustade forskningsmiljö vid Produktionstekniskt centrum.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.