SVEAT utlyser designtävling

Hur kan saker som vi redan använder i vardagen förbättras med additiv tillverkning? Det är temat för SVEAT:s första “Design Challenge”. Foto: Pixabay

Hur kan en befintlig produkt optimeras på bästa sätt med additiv tillverkning? Det är utgångspunkten för branschorganisationen SVEAT:s nya “Design Challenge”.

Avsikten med tävlingen är att skapa engagemang och främja kreativitet och nytänkande. Tanken är att tävlingen ska återkomma en gång per år.

Deltagarna uppmanas att utgå från en produkt, det kan vara allt från vardagliga föremål till specialiserade verktyg och utrustning. Den nya optimerade produkten ska sedan ritas i valfritt CAD-program och den får inte vara större än 300 x 300 x 300 millimeter. Deltagarna ska beskriva hur produkten kan dra nytta av additiv tillverkning, men även detaljer om materialval och tänkt tillverkningsmetod.

CAD-bidragen kan antingen vara STL- eller STEP-filer. De ska skickas in tillsammans med kontaktuppgifter och en kortare motivering som beskriver hur produkten optimerats.

Prissumman är på totalt 30 000 kronor där vinnaren får 15 000, tvåan 10 000 och trean 5 000 kronor. De tre vinnande bidragen kommer att presenteras under april månad och i maj sker prisutdelning.

Vinnarna utses av en jury som består av följande SVEAT-medlemmar: Lisa Antonsson, AM Printservice, Pär Nobring, R.A.P.S, Theresia von Arnold, PLM Group och Patrik Rosén, MarkForged.

Vill du tävla i 2024 års Design Challenge? Läs mer om tävlingen här. Sista ansökningsdag är den 29 februari 2024.

Tags: , , , ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.