Vd-byte på EcoRub

Isac Andersson (bilden) lämnar som vd och ersätts av Anders Färnlöf. Foto: Arkiv/Pressbild

Greentech-bolaget EcoRub, som bland annat tillverkar material för 3D-printing, gör ändringar i ledningen. Styrelsen beslutade innan jul att Isac Andersson skulle lämna sitt uppdrag som vd.

Istället har Anders Färnlöf utsetts till tillförordnad verkställande direktör för bolaget och lämnar därmed rollen som styrelsens ordförande, men kvarstår som styrelseledamot. Han har en bakgrund bland annat som affärsutvecklare på Svensk Däckåtervinning. Den nuvarande styrelseledamoten Pär Dunder tar över rollen som styrelsens ordförande.

Isac Andersson hade varit vd för EcoRub sedan maj 2021. I ett pressmeddelande uppger EcoRub att han kommer att arbeta kvar under sin uppsägningstid om sex månader.

– Styrelsen vill rikta ett stort tack till Isac Andersson för det arbete han utfört för bolaget. Han har framgångsrikt tagit EcoRubs material och produktportfölj ut på den svenska marknaden, säger Pär Dunder, tillträdande styrelseordförande och fortsätter:

– Anders Färnlöf är redan idag djupt involverad i EcoRubs affärer. Jag är övertygad om att han kommer att bidra starkt för fortsatt tillväxt och bolagets ökade fokus på lönsamhet. Anders har både nödvändig ledarskapserfarenhet och erfarenhet från internationella företag, vilket behövs för att göra bolaget framgångsrikt.

Tags: , , ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.