The Industry lägger till finskt biomaterial

Sulapacs material kan användas bland annat till 3D-printade möbler, prototyper, maskindelar och designföremål. Foto: Pressbild

3D-skrivartillverkaren The Industry Sweden har inlett ett samarbete med Helsingfors-baserade Sulapac om deras innovativa biobaserade och återvunna material.

Sulapacs material är tillverkade av biologiskt nedbrytbara biopolymerer och hållbart fyllnadsmaterial från industriella sidoströmmar. De har därför ett lågt koldioxidavtryck, är säkra för såväl människor som för planeten under hela livscykeln och innehåller inga beständiga mikroplaster eller giftiga ämnen.

Jonas Carlsson, vd för The Industry.

The Industry lägger till två av Sulapacs material till sin portfölj: Sulapac Flow 1.7 och Sulapac Universal Heat 30. Det första är en träkomposit och det andra ett biobaserat material med god värmebeständighet och förmåga att stå emot högt tryck. Båda är godkända för kontakt med livsmedel och certifierade för industriell kompostering. Materialen kan användas bland annat till 3D-printade möbler, prototyper, maskindelar och designföremål.

Det har gjorts omfattande tester med de två materialen med utmärkta resultat, både när det gäller mekaniska egenskaper och hur väl de lämpar sig för bearbetning. Båda kommer nu att finnas bland de rekommenderade råmaterialen till The Industrys Magnum-printer.

– Vår erfarenhet är att moderna företag ständigt letar efter nya material som kan förmedla en premium-look och känsla. Efter att ha kört flera tester på vår Magnum-skrivare kan vi utan tvekan säga att Sulapac lyckades leva upp till förväntningarna och vi tror på en positiv ökning av efterfrågan på deras material inom olika industrier som arbetar med additiv tillverkningsteknik, säger Jonas Carlsson, vd på The Industry, i ett uttalande.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.