The Industry lägger till finskt biomaterial

Text:Anja Degerholm
PUBLICERAD: 24 januari 2024
Sulapacs material kan användas bland annat till 3D-printade möbler, prototyper, maskindelar och designföremål. Foto: Pressbild

3D-skrivartillverkaren The Industry Sweden har inlett ett samarbete med Helsingfors-baserade Sulapac om deras innovativa biobaserade och återvunna material.

Sulapacs material är tillverkade av biologiskt nedbrytbara biopolymerer och hållbart fyllnadsmaterial från industriella sidoströmmar. De har därför ett lågt koldioxidavtryck, är säkra för såväl människor som för planeten under hela livscykeln och innehåller inga beständiga mikroplaster eller giftiga ämnen.

Jonas Carlsson, vd för The Industry.

The Industry lägger till två av Sulapacs material till sin portfölj: Sulapac Flow 1.7 och Sulapac Universal Heat 30. Det första är en träkomposit och det andra ett biobaserat material med god värmebeständighet och förmåga att stå emot högt tryck. Båda är godkända för kontakt med livsmedel och certifierade för industriell kompostering. Materialen kan användas bland annat till 3D-printade möbler, prototyper, maskindelar och designföremål.

Det har gjorts omfattande tester med de två materialen med utmärkta resultat, både när det gäller mekaniska egenskaper och hur väl de lämpar sig för bearbetning. Båda kommer nu att finnas bland de rekommenderade råmaterialen till The Industrys Magnum-printer.

– Vår erfarenhet är att moderna företag ständigt letar efter nya material som kan förmedla en premium-look och känsla. Efter att ha kört flera tester på vår Magnum-skrivare kan vi utan tvekan säga att Sulapac lyckades leva upp till förväntningarna och vi tror på en positiv ökning av efterfrågan på deras material inom olika industrier som arbetar med additiv tillverkningsteknik, säger Jonas Carlsson, vd på The Industry, i ett uttalande.

Läs vidare

Intamsys presenterar industriell desktopskrivare

En ultrasnabb 3D-skrivare av FFF-modell för industriella applikationer. Så beskriver Intamsys nya FUNMAT Pro 310 NEO som lanserades vid ett digitalt event den 26 september.
Intamsys NEO

Dubbla skanning-nyheter från Artec 3D

Företaget Artec 3D, med huvudkontor i Luxemburg, vill slå sig in på marknaden för industriell metrologi. Det avspeglas i de senaste två produktlanseringarna.
Artec kollage

Shining 3D släpper ny Pro-modell

Shining 3D presenterar FreeScan UE Pro2, en trådlös, handhållen laser-3D-skanner för flera olika applikationer och inspektioner ute på fältet. 
Freescan Pro2 bild 2

Stratasys släpper uppföljaren Origin Two

Efter Origin One kommer Origin Two, en DLP-printer för mindre produktionsserier där tillverkaren lovar exakthet, repeterbarhet och fin ytfinish som är jämförbar med formsprutning.
Origin Two

Senaste nytt

"Världens största" anläggning för 3D-printad mat

Österrikiska Revo Foods har öppnat vad de hävdar är världens största produktionsanläggning för 3D-printade livsmedel. Fabriken i Wien ska kunna producera 60 ton i månaden.
2024-Revo-PR-THEFILET-5

Svenskt företag bakom Japans största robotcell

Det svenska företaget ADDICT3D, som jobbar med robotintegration, har utvecklat Japans (hittills) största 3D-skrivare med robotarm. Ett första steg mot att etablera sig på den enorma japanska AM-marknaden och bli "big in Japan". 
Circulus kollage

Freemelt etablerar applikationscenter i USA

Freemelts amerikanska bolag och HAMR Industries har tillsammans etablerat ett applikationscenter i Nordamerika. Syftet är att accelerera kommersialiseringen av industrimaskinen eMELT.
WindowDetailFreemeltONE-scaled-1

Prototal storsatsar både i Malmö och Jönköping

Prototal Industries har den senaste tiden gjort stora investeringar inom additiv tillverkning. I Jönköping har maskinparken förstärkts med tre nya SLA-maskiner och i Malmö görs plats för totalt 36 HP-skrivare.
Prototal MJF