Var femte får gå hos Desktop Metal

Desktop Metal gör besparingar för att uppnå lönsamhet. Foto: Arkiv

Efter ett omfattande sparpaket under 2023 drar Desktop Metal till svångremmen ytterligare. Det handlar om besparingar på 50 miljoner dollar som inkluderar en minskning av personalstyrkan med 20 procent.

Enligt Desktop Metal är detta en del av en bredare strategisk verksamhetsöversyn som ska leda till lönsamhet för bolaget. Det omfattar även en fortsatt konsolidering av anläggningar och rationaliseringar när det gäller produkter.

– De planer för kostnadsreduktion som tillkännages i dag, utöver de 100 miljoner dollar i kostnadsminskningar som realiserades 2023, kommer att hjälpa oss att generera ett positivt kassaflöde i ljuset av en lägre efterfrågan, säger Ric Fulop, grundare och vd för Desktop Metal.

– Vi är fast beslutna att bli lönsamma under denna utmanande period. De allra flesta av nedskärningarna kommer att slutföras detta kvartal, vilket resulterar i sekventiella kostnadsminskningar under första halvåret 2024, fortsätter han.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.