Prototal gör förvärv inom metall

“Detta strategiska förvärv överensstämmer med vår vision om tillväxt och innovation”, säger Prototals vd Jan Löfving om köpet av CM Models. Foto: Pressbild

De senaste åren har Prototal Industries gjort flera uppköp både i Sverige och Europa med fokus på polymerer. Nu gör bolaget ett strategiskt förvärv som betyder att portföljen utökas med bland annat additiv tillverkning i metall.

Förvärvet gäller CA Models med säte i Stirling, Skottland, vilket innebär en kraftigt ökad marknadsnärvaro i Storbritannien, enligt ett pressmeddelande. Det ska även addera viktig expertkompetens till Prototals befintliga anläggning i engelska Newbury samt bredda bolagets totala erbjudande med additiv tillverkning i metall, 5-axlig CNC-bearbetning, CNC-svarvning, EDM-trådgnistning, CMM-mätning, 3D-skanning samt ett brett utbud av polymera material för 3D-printning i SLA och SLS.

– Vi är glada att välkomna CA Models till Prototal Industries. Detta strategiska förvärv överensstämmer med vår vision om tillväxt och innovation. Vi är övertygade om att integrationen mellan våra team kommer att stärka vår position som det givna valet av produktions partnern i Storbritannien och Europa, säger Jan Löfving, vd för Prototal Industries.

– Vi är glada att ansluta oss till Prototal Industries-familjen och ser fram emot att bidra med vår expertis för att utvidga det breda utbud av teknik som gruppen redan har. Med vår erfarenhet av additiv tillverkning i metall och CNC-bearbetning kan Prototal Industries nu erbjuda sina kunder ett bredare sortiment, säger Gregory Campbell, Operations Director för CA Models.

Förvärvet slutfördes den 1 februari och nu pågår arbetet med att säkerställa en smidig och effektiv integration av de olika teamen.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.