Massivit lanserar nya material med Sika

Text:Anja Degerholm
PUBLICERAD: 15 mars 2024
Det prisbelönta Massivit 10000 G-systemet visades live under JEC-mässan. Foto: Pressbild

Massivit har ingått ett strategiskt partnerskap med Sika. Tillsammans ska de sälja och marknadsföra specialresin för verktygsapplikationer som produceras i Massivit 10000-serien. 

Sika är en global, schweizisk företagsgrupp som grundades för över 100 år sedan och som är verksamma inom bygg- och tätningsindustrin och engagerad i utveckling och produktion av olika material för industriella ändamål. De är ett börsnoterat företag med en omsättning på 11,2 miljarder CHF per år och handlas på den schweiziska börsen till ett värde av 40 miljarder CHF.

De två första gemensamma materialen lanserades på JEC World Show i Paris den 5-7 mars och kommer att vara tillgängliga för användning med Massivit 10000 under andra kvartalet 2024. Det handlar om:

SikaBiresin CIM 120: Ett aluminiumfyllt epoximaterial för snabb verktygstillverkning och applikationer som kräver höga temperaturer.
SikaBiresin CIM 80: Ett kostnadseffektivt material för snabb produktion av rumstempererade verktyg.

Objekt som printats med Sika Biresin CIM 80 till vänster och CIM 120 till höger. Foto: Pressbild

Läs vidare

Prusa släpper industriell 3D-skrivare

Enligt Prusa Researchs grundare Josef Prusa startade han bolaget med ambitionen att demokratisera 3D-printing och göra det tillgängligt för fler. Något man får säga att han lyckats med. Nu vill han göra samma resa med industriell 3D-print.
Prusa HT90 1

BigRep släpper flera högtemperaturmaskiner

Tyska BigRep lanserade nyligen inte bara en utan tre nya 3D-skrivare för utskrifter i höga temperaturer. Släppet är ett resultat av bolagets förvärv av HAGE3D som tillkännagavs i höstas.
IPSO105_inFormnext2023

Sålde 15 maskiner efter lansering på print-mässa

3D-printing är en starkt växande bransch som börjar användas även inom områden som förpackning, skylt och display. Massivit medverkade på printmässan Drupa i Düsseldorf nyligen med förhoppningen att få fler "2D-printing-företag" att upptäcka möjligheterna med 3D-tekniken.
Massivit 4

Nordens första testbädd för 3D-printad betong

I slutet av april invigde forskningsinstitutet RISE en test- och demomiljö för 3D-printad betong. En unik satsning som ska påskynda den industriella användningen av tekniken och bana väg för en mer hållbar svensk byggbransch. 
RISE kollage

Senaste nytt

Nano Dimension förvärvar Desktop Metal

Förvärvsturerna har varit många kring Desktop Metal, Nano Dimension, 3D Systems och Stratasys. Nu står det i alla fall klart att Nano Dimension och Desktop Metal kommit överens om en sammanslagning.
Ric-Fulop

Prusa släpper industriell 3D-skrivare

Enligt Prusa Researchs grundare Josef Prusa startade han bolaget med ambitionen att demokratisera 3D-printing och göra det tillgängligt för fler. Något man får säga att han lyckats med. Nu vill han göra samma resa med industriell 3D-print.
Prusa HT90 1

Formnext Awards ska hylla talangerna inom AM

Formnext vill lyfta fram talanger och innovativa idéer inom AM, men inte bara bland start-ups. Därför har Formnext Start-up Challenge utökats med ytterligare fem tävlingskategorier under det gemensamma namnet Formnext Awards. 
Formnext-entre

Printar korallrev och parkourbana till SM

Concrete Print byggde för ett par år sedan det första 3D-printade huset i Sverige. Sedan dess har Tumba-företaget fått flera andra uppdrag att printa med betong, som nu senast fundament för att rädda Sveriges sista korallrev och en parkourbana till SM-veckan i Västerås. 
Concrete Print 1