Hon är ny chef för RISE AM-center

Text:Anja Degerholm
PUBLICERAD: 24 april 2024

Marie-Louise Bergholt är från och med april ny verksamhetsledare för RISE Applikationscenter för additiv tillverkning. Hennes viktigaste arbetsuppgift blir att skala upp industrialiseringen av AM ytterligare.

Marie-Louise Bergholt. Foto: Pressbild

RISE Applikationscenter för additiv tillverkning i Mölndal startades för några år sedan och invigdes officiellt sommaren 2022. Då med ambitionen att med toppmodern utrustning och spetskompetens inom olika områden kunna driva på användningen av AM inom svensk industri.

3dp.se gjorde i augusti 2022 ett reportage om centret, men sedan dess har det hunnit hända en hel del.

– En hel del utveckling har skett kring teknik, industrins mognad och omvärldens behov sedan vi bildade Applikationscenter för additiv tillverkning. Nu är ambitionen att ytterligare skala upp industrialiseringen av additiv tillverkning i Sverige. I centret har vi en stark infrastruktur på plats, en växande skara partners och en bred portfölj av aktiviteter och samarbeten, säger Marie-Louise Bergholt i ett pressuttalande.

Marie-Louise har lång erfarenhet från industrin kring förberedelser för och införande av olika digitala tekniker, hjälpmedel samt datahantering och datadrivna arbetssätt, vilket ska vara en tillgång för att skala upp industrialiseringen av AM.

 

RISE Applikationscenter för additiv tillverkning

I dag är 20 medlemsföretag anslutna och centret driver även flera olika projekt, som framgångsrika 3D-Action. Det erbjuds även tjänster inom bland annat design för additiv tillverkning, material- och processutveckling, efterbearbetning och kvalitetssäkring samt nya affärer och affärsmodeller.

Applikationscenter för additiv tillverkning kan erbjuda AM-teknologier för såväl metall som plast, som PBF-LB, DED, MBJ, FDM, SLS och SLA, men även storskalig 3D-printing med robotarm och extruder och efterbehandling som hirtisering, HIP och skärande bearbetning.

Läs vidare

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage

Dags igen för Elmia 3D: "En bra bredd bland utställarna"

Smart industri. Hållbar industri. Omställbar industri. Det är tre teman som genomsyrar årets upplaga av Elmia Produktionsmässor, inte minst Elmia 3D där allt som handlar om additiv tillverkning samlas.
Elmia 3d

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage