Högupplösta detaljer med SAF-uppdatering

Text:Anja Degerholm
PUBLICERAD: 30 april 2024
Printa med högre upplösning genom den uppdatering av SAF som Stratasys gjort. Foto: Pressbild

Printa delar med SAF-teknologin som är mer exakta och i ännu högre upplösning. Det är möjligt med den uppgradering som Stratasys släppt.

SAF HighDef Printing ska öka användningen av Stratasys egenutvecklade pulverbäddsteknologi SAF (Selective Absorption Fusion) och bredda antalet tänkbara applikationer. HighDef levereras genom en uppdatering av den fasta programvaran och ska bädda för mer exakta, högupplösta och fina detaljer som ska ge tillverkaren möjlighet att skala upp med pålitlig produktion. Det kan till exempel vara applikationer inom branscher som flyg, fordon eller sjukvård/hälsa.

– Högupplösta utskrifter möjliggör snävare toleranser, sammansättning av rörliga delar och ett större omfång av applikationer för SAF-kunder. Att ta HighDef till våra kunder kommer att hjälpa oss att utöka och förbättra deras kapacitet och öka deras användning av 3D-printing inom tillverkning, säger Adam Ellis, Corporate Applications Manager på Stratasys.

Protech är återförsäljare för Stratasys i Sverige och har en H350 i sitt demorum i Stockholm. Foto: Arkiv/Anja Degerholm

I lanseringen ingår även en ny version av H350-skrivaren, V.1.5, som bland annat har förbättrade sensorer och möjligheter till service på distans. Även denna är utrustad med HighDef-uppgraderingen, som också finns tillgänglig utan extra kostnad för användare av den tidigare modellen av H350.

– De nya funktionerna och den uppgraderade H350 stämmer överens med de prestandabehov som våra kunder har indikerat till oss, vilket kommer att göra det möjligt för dem att ytterligare dra nytta av additiv tillverkning och särskilt SAF-teknologin. Nya applikationer och användarfall gör det möjligt för tillverkare att skala sin produktion, med mer invecklade delar, utan att kompromissa med hastighet eller kvalitet, säger Torben Lange, Vice President, SAF Research & Development på Stratasys.

Läs vidare

Amexci investerar stort i Nikon SLM Solutions

Förra sommaren meddelade Amexci en strategisk satsning för att markant öka tillverkningskapaciteten. Det har resulterat i ett samarbete med Nikon SLM Solutions och en investering i två av tillverkarens metall-system.
SLM

Ultimaker går i industriellt spår med Factor 4

I samband med Hannover Messe lanserade Ultimaker sitt nya flaggskepp: Factor 4. En komplett end-to-end-lösning som är utvecklad för 3D-printing inom lätt industri.
UltiMaker Factor 4 user

Formlabs lanserar supersnabba Form 4

Formlabs lovar oöverträffad hastighet, noggrannhet och tillförlitlighet med den nya generationen resinskrivare, Form 4. En nyhet som enligt tillverkaren ska sätta en ny standard inom professionell 3D-printing.
Formlabs_Form_4_-_1

SSAB släpper utsläppsfritt stålpulver

SSAB lanserar världens första stålpulver som är producerat utan fossila koldioxidutsläpp. Pulvret är tillverkat av återvunnet stål och kombinerar egenskaperna hos SSAB:s höghållfasta stål med de lätta strukturer som är möjliga med 3D-printing.
SSAB-vang

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage