PLM Groups AM-del samlas i Addinor

Text:Anja Degerholm
PUBLICERAD: 8 maj 2024
Hela Addinor-teamet samlat. Foto: Pressbild

Det som tidigare varit PLM Groups 3D-printavdelning antar nu en ny skepnad i form av varumärket Addinor. 

Addinor är fortfarande verksamt under PLM Groups paraply och bygger vidare på den expertis som företaget samlat på sig under de senaste tio åren. Med en bred portfölj av tekniker och tjänster som är relaterade till 3D-printing ska Addinor bistå sina kunder med rådgivning och stöd i valet, införandet och implementeringen av AM-tekniken.

– Som den enda aktören i Norden med en så omfattande expertis, har vi utvecklats till ett pålitligt varumärke som representerar Markforged, HP, 3DSystems och Dyemansion. Detta vittnar om vår djupa förståelse för marknaden och de behov som våra partners och kunder har, säger Gøran Jenssen, Vice President för Addinor i ett pressuttalande.

– Vår lansering markerar ett strategiskt steg mot att förse kunder med banbrytande lösningar inom additiv tillverkning – från prototyper till slutkomponenter – som möter kundernas skiftande behov. Vårt fortsatta arbete med att engagera tillverkningssektorn i Norden kommer att vara en viktig del av vår verksamhet, och visa på den potential som finns att uppnå genom vårt Innovationscenter, säger Addinors försäljningschef Christoffer Wester.

Addinor ingår i teknikhandelskoncernen Pronect som är en del av familjeägda Liljedahl Group. Företaget har kontor i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland och Lettland. På kontoret i Värnamo finns dessutom ett 400 kvadratmeter stort Innovation Center.

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage