Formlabs köper startup inom SLS

Text:Anja Degerholm
PUBLICERAD: 6 augusti 2024
Formlabs och Micronics gör gemensam sak för att sprida SLS-tekniken.

Formlabs förvärvar 3D-printingföretaget Micronics, med bas i Wisconsin, med målet att göra SLS-tekniken tillgänglig för fler användare, till exempel produktdesigners och ingenjörer.

– Vi är glada över att välkomna Henry och Luke till Formlabs. Efter att ha träffat Micronics medgrundare på Open Sauce 2024 upptäckte vi att vi har en gemensam vision om tillgänglig, kraftfull 3D-printing. Micronics-teamets talang och innovativa anda kommer att hjälpa oss att påskynda tillgänglig SLS-3D-printing på marknaden och göra det möjligt för vem som helst att förverkliga sina idéer, säger Max Lobovsky, Formlabs vd och medgrundare i ett pressuttalande.

Micronics är ett nytt företag i branschen som så sent som i juni 2024 lanserade en Kickstarter-kampanj för sin första desktop-3D-skrivare inom SLS: Micron. En skrivare som är utvecklad för att kunna leverera utskrifter med både styrka och precision, allt ifrån detaljerade prototyper till hållbara slutprodukter.

Förvärvet ska komplettera Formlabs befintliga SLS-team och innebära nya verktyg och lösningar som ska göra det möjligt för användarna att bli mer innovativa och kreativa, ta ut svängarna mer när det gäller design och printa robusta slutdelar. Den feedback som Micronics fått av användarna av Micron tar man nu med sig för att utveckla en ny maskin under Formlabs tak.

De som stöttat Micronics Kickstarter-kampanj kommer att återbetalas och få en kredit på 1 000 dollar på valfri Formlabs 3D-skrivare, när förvärvet är genomfört. Se mer i klippet nedan.

Läs vidare

Första 3D-printade metalldelen på ISS

Tidigare i år kunde 3dp.se berätta om planerna på att ta med en 3D-skrivare för metall till den internationella rymdstationen ISS. Nu har den första metalldelen tillverkats ute i rymden.
First_metal_part_3D_printed_in_space

92 procent kortare ledtider med AM

Fler och fler stora industriföretag upptäcker fördelarna med AM-tekniken. Det senaste i raden är svenska koncernen Atlas Copco Group som med additiv tillverkning kunnat dra ner på både kostnaderna och ledtiderna.
Atlas-Copco_team

Metod för AI-förbättrad 3D-print

AI är ett begrepp som är på allas läppar. Tekniken används redan på flera olika sätt inom 3D-printing och det kommer hela tiden nya lösningar. Amerikanska forskare har utvecklat en algoritm för att effektivare printa komplexa strukturer.
3D-printer-printing-prostate

Klimatsmartare byggen med 3D-printade betongelement

Forskare vid Syddansk universitet (SDU) har tagit fram 3D-printade betongelement som kräver mindre material och därmed innebär en mindre belastning på miljön än traditionella motsvarigheter. 
f6d8b7a7-150c-4d9d-9edf-e33a70d766b5

Senaste nytt

Shining 3D släpper ny Pro-modell

Shining 3D presenterar FreeScan UE Pro2, en trådlös, handhållen laser-3D-skanner för flera olika applikationer och inspektioner ute på fältet. 
Freescan Pro2 bild 2

Event: Hitta nya affärsmodeller med AM

Den 19 september bjuder RISE och 3D Action 2.0 in till ett insiktsseminarium om möjligheterna med additiv tillverkning i form av förändrade affärsmodeller och en stärkt industri.
RISE-pressbild

Första 3D-printade metalldelen på ISS

Tidigare i år kunde 3dp.se berätta om planerna på att ta med en 3D-skrivare för metall till den internationella rymdstationen ISS. Nu har den första metalldelen tillverkats ute i rymden.
First_metal_part_3D_printed_in_space

Stratasys släpper uppföljaren Origin Two

Efter Origin One kommer Origin Two, en DLP-printer för mindre produktionsserier där tillverkaren lovar exakthet, repeterbarhet och fin ytfinish som är jämförbar med formsprutning.
Origin Two