Quintus Technologies utser ny vd

Text:Anja Degerholm
PUBLICERAD: 20 augusti 2024
Johan Hjärne har jobbat på Quintus Technologies sedan 2011 och har nu tagit klivet upp som vd. Foto: Pressbild

Västeråsföretaget Quintus Technologies har utsett Johan Hjärne till ny vd från och med den 1 juli. Han efterträder Jan Söderström som lämnar vd-stolen efter tolv år.

Quintus Technologies tillverkar utrustning för hot isostatic pressing (HIP), eller varmisostatisk pressning på svenska, som är en efterbehandlingsmetod för 3D-printade delar i metall. Metoden kan ta bort byggdefekter så som porositet och sprickor med hjälp av tryck och värme.

Johan Hjärne har en doktorsexamen från Chalmers och har jobbat på Quintus Technologies sedan 2011. Han var bland annat försäljningschef mellan åren 2017 och 2021 och sitter sedan tre år tillbaka i ledningsgruppen.

– Vi är mycket glada över att Johan Hjärne tillträder tjänsten som vd för Quintus Technologies. Johan är en mycket uppskattad ledare med en gedigen industriell erfarenhet av att utveckla organisationer och företag. Dessutom har han en kompetens inom avancerad teknologi och erfarenhet från marknadsorienterad produktutveckling som kommer att vara ytterligare en värdefull tillgång för Quintus. Johan har definitivt förmågan att säkerställa Quintus framtida tillväxt, säger tidigare vd:n Jan Söderström.

– Jag ser verkligen fram emot att fortsätta utvecklingen av Quintus. Jag är övertygad om att ett sådant tekniskt
avancerat företag, känt för sina mycket kompetenta medarbetare, har mycket framtidspotential, säger Johan
Hjärne.

Läs vidare

Första 3D-printade metalldelen på ISS

Tidigare i år kunde 3dp.se berätta om planerna på att ta med en 3D-skrivare för metall till den internationella rymdstationen ISS. Nu har den första metalldelen tillverkats ute i rymden.
First_metal_part_3D_printed_in_space

92 procent kortare ledtider med AM

Fler och fler stora industriföretag upptäcker fördelarna med AM-tekniken. Det senaste i raden är svenska koncernen Atlas Copco Group som med additiv tillverkning kunnat dra ner på både kostnaderna och ledtiderna.
Atlas-Copco_team

Metod för AI-förbättrad 3D-print

AI är ett begrepp som är på allas läppar. Tekniken används redan på flera olika sätt inom 3D-printing och det kommer hela tiden nya lösningar. Amerikanska forskare har utvecklat en algoritm för att effektivare printa komplexa strukturer.
3D-printer-printing-prostate

Klimatsmartare byggen med 3D-printade betongelement

Forskare vid Syddansk universitet (SDU) har tagit fram 3D-printade betongelement som kräver mindre material och därmed innebär en mindre belastning på miljön än traditionella motsvarigheter. 
f6d8b7a7-150c-4d9d-9edf-e33a70d766b5

Senaste nytt

Shining 3D släpper ny Pro-modell

Shining 3D presenterar FreeScan UE Pro2, en trådlös, handhållen laser-3D-skanner för flera olika applikationer och inspektioner ute på fältet. 
Freescan Pro2 bild 2

Event: Hitta nya affärsmodeller med AM

Den 19 september bjuder RISE och 3D Action 2.0 in till ett insiktsseminarium om möjligheterna med additiv tillverkning i form av förändrade affärsmodeller och en stärkt industri.
RISE-pressbild

Första 3D-printade metalldelen på ISS

Tidigare i år kunde 3dp.se berätta om planerna på att ta med en 3D-skrivare för metall till den internationella rymdstationen ISS. Nu har den första metalldelen tillverkats ute i rymden.
First_metal_part_3D_printed_in_space

Stratasys släpper uppföljaren Origin Two

Efter Origin One kommer Origin Two, en DLP-printer för mindre produktionsserier där tillverkaren lovar exakthet, repeterbarhet och fin ytfinish som är jämförbar med formsprutning.
Origin Two