3dp-dagen


Den 5 december
blir dagen då vi tar ett helhetsgrepp på 3D-tekniken 2012. Vi samlar de kunnigaste namnen för att beskriva tekniken och utvecklingen. Som sponsor för 3dp-dagen kommunicerar du med engagerade yrkesverksamma från en rad olika branscher. Visa dem hur dina 3D-print-lösningar förbättrar och förenklar deras produktionsmönster och tillför nya värden.

Gå till sidan för besökare  |  Gå till sidan för sponsorer

SPONSORER
Leverantörer av 3D-skrivare, scannrar, programvara, material och tjänsteleverantörer inom 3D-print.

MÅLGRUPPER
Industridesigners
Konstruktörer
Uppfinnare
Ingenjörer
Ortopeditekniker
Dentaltekniker
Arkitekter
Landskapsarkitekter
Produktutvecklare
Ansvariga för designutbildningar
CAD-användare
Möbeltillverkare
Ergonomidesigners

PROGRAMMET
Besökarna erbjuds en intensiv dag som börjar vid 08.30 där intressanta föredrag avlöser varandra fram till 17.00. Dagen inleds av Don Carli från det New York-baserade konsultföretaget Nima Hunter, som talar om 3D-print och dess framtid ur ett globalt perspektiv. Sedan fortsätter vi med en blandning av inbjudna talare och korta föredrag från utställarna.

MER OM 3D-PRINT
Rapporterna haglar tätare: Världen står inför en tredje industriell revolution. Den första startade med mekaniseringen av textilindustrin i 1800-talets England. Den andra började med med löpande band och massproduktion i USA. Den tredje handlar om en digitaliserad och personaliserad tillverkning, med lägre serier, personligt utformade produkter – som tar fysisk form nära användaren. I denna utvecklings centrum finns tekniken med additiv tillverkning och 3D-printrar.

3D-printrarna blir nu raskt allt fler, billigare, smartare och bättre. Det går redan idag att köpa en egen maskin för drygt 10 000 kronor för det egna skrivbordet. Men vad ska man ha den till? Och vad kan printrarna som kostar över en miljon kronor göra bättre – och i vilka material? Och kommer gränsen mellan tillverkning av prototyper och provexemplar och färdiga serieprodukter till konsument att suddas ut?

Utvecklingen inom 3D-tillverkning kommer att påverka oss alla framöver. Som producenter i de mest skilda branscher, som konsumenter av varor, reservdelar, smycken och produkter, som medborgare i ett land där produktionen i stor skala flyttar till Asien – men samtidigt, i mindre skala och, flyttar tillbaka, nära oss.

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.