Stor dentalleverantör letar 3dp-partner

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 16 februari 2017

Den schweiziske dentalleverantören Straumanns vd, Marco Gadola, säger att företaget aktivt letar efter en partner inom 3d-skrivarteknik. Med största sannolikhet når man ett distributionsavtal under året. Möjligtvis går man då också in som delägare.

Vilka varumärken eller vilka tekniker som Straumann letar efter är osagt. Men man behöver inte leta i stjärnorna efter ett svar. Närmast till hands ligger SLA-tekniken, där det både sker en rasande materialutveckling, samtidigt som kvaliteten, som redan är bra, bara blir bättre.

– Det vi kan erbjuda är ett världsomspännande distibutionsnätverk,  särskilt när det gäller at nå ut till tandläkare och kliniker, säger Marco Gadola i en intervju med Yahoo! Finance. Allt fler tandläkare ser över möjligheten att använda 3d-skrivarteknik direkt på kliniken.

Just 3d-skrivarteknik är en av de få tekniker på dentalsidan som Straumann har kvar att fylla portföljen med. Det uttalade målet är att bli en totalleverantör inom dental.

 

Läs vidare

En lysande affärsidé för belysningsjätten

Ett mer flexibelt och hållbart tillverkningssätt fick Signify, tidigare Philips Lighting, att inför 3D-printing i sin produktion. Företaget har varit pionjärer inom belysningsbranschen att anamma additiv tillverkning – men resan dit har inte varit spikrak.
Kenneth-Gronholm-2017_01_Crop-scaled-e1655292285343

Kundcase visar möjligheter med mjukvara

Autodesk gästar Elmia Subcontractor för att visa möjligheterna med olika industrilösningar, så som Fusion 360, Autodesk Inventor och övriga lösningar riktade mot design och tillverkning. Inte minst genom att visa intressanta kundcase.
Autodesk-1-scaled-e1636981198667

Digital föreläsning om generativ design

Hur kan generativ design innebära kostnadsbesparingar vid additiv tillverkning? Det är temat för dagen när 3DVerkstan tillsammans med Autodesk bjuder in till digital föreläsning den 26 maj.
AutodeskOffice_SanFrancisco_006-scaled

Bioprintern BIO X6 får prestigefyllt designpris

Cellink har tilldelats designpriset Red Dot Design Award för sin 3d-bioprinter BIO X6. Det är andra gången som företaget uppmärksammas för sin designkvalitet.
99cec285d4ef418b_org-1

Senaste nytt

Högupplösta detaljer med SAF-uppdatering

Printa delar med SAF-teknologin som är mer exakta och i ännu högre upplösning. Det är möjligt med den uppgradering som Stratasys släppt.
H350 v2

Offentligt 3D-skrivarskåp ska få fler att upptäcka tekniken

Entreprenören Rasmus Jansson har tagit konceptet print on demand till en ny nivå. I ett pilotprojekt har han placerat ut en FDM-3D-skrivare som vem som helst kan boka och använda.
3Demandic

Nytt samarbetsverktyg för additiv tillverkning

Att utveckla ett 3D-printat objekt är ofta ett samarbete mellan flera olika personer eller för den delen avdelningar eller team. De traditionella plattformarna för kommunikation stöder inte 3D-visning. Därför har en ny mjukvara nu lanserats med just detta i åtanke: CADChat.
visual-01-facilitate_meetings

Hon är ny chef för RISE AM-center

Marie-Louise Bergholt är från och med april ny verksamhetsledare för RISE Applikationscenter för additiv tillverkning. Hennes viktigaste arbetsuppgift blir att skala upp industrialiseringen av AM ytterligare.
RISE center