Markforged satsar på industri med två nya lösningar

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 17 augusti 2017

Markforged fortsätter att fokusera på industrianvändarna med två nya 3d-skrivarlösningar – X3 och X5. Samtidigt döper företaget om Mark X till X7. I och med släppet har företaget tre modeller med fokus på industrianvändarna.

X3-modellen har stöd för Markforgeds kolfiberfyllda polyamid Onyx. Listpriset ligger på 36 990 dollar. X5-skrivaren har också stöd för Onyx, men även möjligheten att skapa ytterligare styrka med glasfibermaterial. Listpriset ligger på 49 900 dollar.

Flaggskeppet i Markforgeds trehövdade industriserie är X7-modellen, med ett listpris på 69 000 dollar. Här ingår bland annat stöd för kontinuerligt kolfiberproduktion. Dessutom har man fått in en finurlig och kostnadseffektiv laserbaserad inspektion för kvalitetskontroll av de komponenter som kommer ur skrivaren.

 

Läs vidare

Högupplösta detaljer med SAF-uppdatering

Printa delar med SAF-teknologin som är mer exakta och i ännu högre upplösning. Det är möjligt med den uppgradering som Stratasys släppt.
H350 v2

Amexci investerar stort i Nikon SLM Solutions

Förra sommaren meddelade Amexci en strategisk satsning för att markant öka tillverkningskapaciteten. Det har resulterat i ett samarbete med Nikon SLM Solutions och en investering i två av tillverkarens metall-system.
SLM

Ultimaker går i industriellt spår med Factor 4

I samband med Hannover Messe lanserade Ultimaker sitt nya flaggskepp: Factor 4. En komplett end-to-end-lösning som är utvecklad för 3D-printing inom lätt industri.
UltiMaker Factor 4 user

Formlabs lanserar supersnabba Form 4

Formlabs lovar oöverträffad hastighet, noggrannhet och tillförlitlighet med den nya generationen resinskrivare, Form 4. En nyhet som enligt tillverkaren ska sätta en ny standard inom professionell 3D-printing.
Formlabs_Form_4_-_1

Senaste nytt

Högupplösta detaljer med SAF-uppdatering

Printa delar med SAF-teknologin som är mer exakta och i ännu högre upplösning. Det är möjligt med den uppgradering som Stratasys släppt.
H350 v2

Offentligt 3D-skrivarskåp ska få fler att upptäcka tekniken

Entreprenören Rasmus Jansson har tagit konceptet print on demand till en ny nivå. I ett pilotprojekt har han placerat ut en FDM-3D-skrivare som vem som helst kan boka och använda.
3Demandic

Nytt samarbetsverktyg för additiv tillverkning

Att utveckla ett 3D-printat objekt är ofta ett samarbete mellan flera olika personer eller för den delen avdelningar eller team. De traditionella plattformarna för kommunikation stöder inte 3D-visning. Därför har en ny mjukvara nu lanserats med just detta i åtanke: CADChat.
visual-01-facilitate_meetings

Hon är ny chef för RISE AM-center

Marie-Louise Bergholt är från och med april ny verksamhetsledare för RISE Applikationscenter för additiv tillverkning. Hennes viktigaste arbetsuppgift blir att skala upp industrialiseringen av AM ytterligare.
RISE center