Voxeljet bättre på service

Genom en investering i två nya maskiner expanderar nu tyska Voxeljet sitt servicecenter. Här erbjuder man sedan tidigare produktion av gjutformar och funktionsmodeller i olika plastmaterial.

Det handlar om två högpresterande maskiner, varav en VX1000. Det är företagets senaste modell och har en byggyta på 1060 x 600 x 500 millimeter.

Den andra maskinen, VXC800, är världens första kontinuerligt producerande 3d-printer, menar Voxeljet. Man ska alltså inte behöva stoppa maskinen för att ta ut en färdigprintad produkt, utan denna flyttas bort från själva byggkammaren där användaren kan plocka ut den.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sjukhus 3d-printar inför implantat

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg pågår just nu ett projekt där neurokirurgerna använder 3d-printade skallbensmallar för att ta fram implantat. – Genom att ha tillgång till 3d-skrivare kan vi själva styra processen och tillverkningen, säger Charlotte Stor Swinkels, medicinteknisk civilingenjör.

Publicerat av: 

Generas system säkrar stegen

Genera, en österrikiskt tillverkare av 3d-skrivare, lanserar två nya maskiner för utskrift och efterbearbetning. – Vi vill inte att våra kunder ska behöva köpa fem olika maskiner för att få det arbetsflöde som behövs för att tillverka deras delar, säger Klaus Stadlmann, grundare av Genera.

Publicerat av: