3d-printad ring ersätter månadskortet

sesame_ring

Edward Tiong och Olivia Seow, två studenter på teknikuniversitetet MIT i Boston har utvecklat en 3d-printad ring med inbyggt RFID-chip, Sesame Ring, som ska kunna ersätta de månadskort som används för kollektivtrafiken. Idén kom efter att studenterna flera gånger tappat bort sina resekort.

Sesame Ring är vattentät och innehåller ett RFID-chip som lagrar information om kunden och dennes resesaldo. Det finns sju färger att välja mellan och som beställare går det att måttbeställa sin ring. Precis som med RFID-baserade resekort är det bara att hålla upp ringen mot en läsare för att betala/registrera sin resa.

Studenterna har redan fått med stadens organisation för kollektivtrafik, MBTA (Massachusetts Bay Transportation Authority) på tåget som dessutom försett studenterna med teknik och material. Nu har studenterna lagt upp sin idé på Kickstarter där de hoppas på finansiering. Med femton dagar kvar har de fått in 13 000 dollar.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.