Beställer två Arcam-maskiner på ett bräde

arcam_disanto

Arcam har fått en beställning på två av sina Q10-system av den amerikanska samarbetspartnern DiSanto Technology. De båda maskinerna ska användas för produktion av ortopediska implantat.

Företagen inledde i april förra året ett strategiskt samarbete med syfte att gemensamt nå ut till kunder som efterfrågar avancerade ortopediska implantat framtagna med Arcams EBM-teknik. Då köpte DiSanto två system, vilka nu alltså har fördubblats med den aktuella investeringen.

– Samarbetet med DiSanto utvecklar sig väl och med deras nya order utökar företaget sin tillverkningskapacitet för att möta efterfrågan på EBM-tillverkade implantat, säger Magnus René, Arcams vd (på bild).

Arcam Q10 har utvecklats specifikt för produktion av implantat. Modellen ersätter den tidigare A1-lösningen och har flera nya funktioner, bland annat för högre produktivitet och bättre realtidsövervakning av produktionen. Max byggstorlek ligger på 200 x 200 x 180 millimeter.

DiSanto Technology tillverkar kirurgiska implantat och instrument för olika ortopediska behov. Företaget grundades 1967 och ligger i Connecticut.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Anatomic Studios prisas med Årets Språngbräda – väntas ha en stabil tillväxt

Den svenska designstudion Anatomic Studios, som 3d-printar skal för benproteser, prisades nyligen med Årets Språngbräda av organisationen Connect Sverige. – Priset betyder mycket för oss, säger Emelie Strömshed, designer på Anatomic Studios.

Publicerat av: 

Protech installerar metallskrivare

Protech som nyligen släppte nyheten om att de lägger till Xact Metal i sin produktportfölj har nu installerat en 3d-skrivare för metall från varumärket, i modellen XM200C, på sitt kundcenter i Järfälla.

Publicerat av: 

Strondl: ”Potentialen är betydligt större”

I dag står Sverige för 25 procent av den globala marknaden för metallpulver som används för additiv tillverkning. Men endast få delar är i produktion hittills och potentialen är betydligt större, menar Annika Strondl från forskningsinstitutet Swerim.

Publicerat av: 

Hp öppnar utvecklingscenter

Tre fotbollsplaner. Så stort är Hp:s nya utvecklingscenter för additiv tillverkning. Här ska bland annat deras senaste satsning på 3d-skrivare för industrin få frodas.

Publicerat av: 

Ikea satsar vidare på 3d-print

Inför Ikeas event Democratic Design Days, presenterade företaget sin syn på hållbarhet. På listan fanns bland annat 3d-print som en punkt. Nyligen släppte de även nyheten om tre nya additivt tillverkade produkter…

Publicerat av: 

Artec 3D utökar med ny programvara

Artec 3D släpper en uppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Det nya programmet kommer med en rad nya funktioner som ska förbättra databearbetning för användaren.

Publicerat av: 

Tryckmässa tar grepp om additiv tillverkning

Tryckmässan Drupa i Düsseldorf den 16–26 juni 2020, får ett speciellt konferensprogram om additiv tillverkning. – Additiv design och tillverkning skapar kreativitet inom flera industrier, säger Rainer Gebhardt, projektledare på VDMA Additive Manufacturing Association.

Publicerat av: 

Desktop Metal och Indo-MIM växlar upp

Desktop Metal ingår partnerskap med indiska Indo-MIM. Enligt Desktop Metals vd och medgrundare Ric Fulop, kommer samarbetet ge deras kunder möjlighet att gå från prototyper till fullskalig produktion av metalldelar.

Publicerat av: