Beställer två Arcam-maskiner på ett bräde

arcam_disanto

Arcam har fått en beställning på två av sina Q10-system av den amerikanska samarbetspartnern DiSanto Technology. De båda maskinerna ska användas för produktion av ortopediska implantat.

Företagen inledde i april förra året ett strategiskt samarbete med syfte att gemensamt nå ut till kunder som efterfrågar avancerade ortopediska implantat framtagna med Arcams EBM-teknik. Då köpte DiSanto två system, vilka nu alltså har fördubblats med den aktuella investeringen.

– Samarbetet med DiSanto utvecklar sig väl och med deras nya order utökar företaget sin tillverkningskapacitet för att möta efterfrågan på EBM-tillverkade implantat, säger Magnus René, Arcams vd (på bild).

Arcam Q10 har utvecklats specifikt för produktion av implantat. Modellen ersätter den tidigare A1-lösningen och har flera nya funktioner, bland annat för högre produktivitet och bättre realtidsövervakning av produktionen. Max byggstorlek ligger på 200 x 200 x 180 millimeter.

DiSanto Technology tillverkar kirurgiska implantat och instrument för olika ortopediska behov. Företaget grundades 1967 och ligger i Connecticut.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Nya rön kan få flyget att lyfta

Möjligheterna för flyg- och energiindustrin att använda additiv tillverkning har tidigare varit begränsade. Detta eftersom komponenter i hårda material inte levt upp till de höga kvalitetskraven. Ny forskning från Högskolan Väst visar att rätt efterbehandling kan öka komponenternas tillförlitlighet. Något som kan spara både tid och pengar.

Publicerat av: