Ingen hejd på Arcams orderingång

Arcams vd, Magnus René.

Arcams vd, Magnus René.

Den svenska 3d-printerleverantören Arcam fortsätter att ta ordrar världen över. Nu senast handlar det om två system till USA och en första order hittills från Sydamerika.

I Sydamerika handlar det om ett Arcam Q10-system från ett ledande forskningsinstitut. Systemet kommer att användas för forskning inom medicinska implantat.

– Detta är vår första order från en kund i Sydamerika och därmed utökar vi vår geografiska marknad, säger Magnus René, vd på Arcam.

Arcam får också order på Arcam Q20-system från LAI International i Phoenix, USA. Systemet kommer att användas för tillverkning av flygkomponenter.

LAI International är en ledande kontraktstillverkare av precisionstillverkade färdiga delar, komponenter och smådelar för flyg-, kraftgenerering, försvar, medicin, elektronik och andra tekniskt avancerade branscher. Med fem amerikanska produktionsenheter tillhandahåller LAI tillverkningsmetoder för världens ledande OEM-företag.

Nu kommer även siffror för fjärde kvartalet 2014. Dessa visar en försäljningsökning på 105 procent jämfört med samma kvartal 2013. Försäljningen för fjärde kvartalet landade på 137,1 miljoner kronor (66,9).

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Strondl: ”Potentialen är betydligt större”

I dag står Sverige för 25 procent av den globala marknaden för metallpulver som används för additiv tillverkning. Men endast få delar är i produktion hittills och potentialen är betydligt större, menar Annika Strondl från forskningsinstitutet Swerim.

Publicerat av: 

Hp öppnar utvecklingscenter

Tre fotbollsplaner. Så stort är Hp:s nya utvecklingscenter för additiv tillverkning. Här ska bland annat deras senaste satsning på 3d-skrivare för industrin få frodas.

Publicerat av: 

Ikea satsar vidare på 3d-print

Inför Ikeas event Democratic Design Days, presenterade företaget sin syn på hållbarhet. På listan fanns bland annat 3d-print som en punkt. Nyligen släppte de även nyheten om tre nya additivt tillverkade produkter…

Publicerat av: 

Artec 3D utökar med ny programvara

Artec 3D släpper en uppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Det nya programmet kommer med en rad nya funktioner som ska förbättra databearbetning för användaren.

Publicerat av: 

Tryckmässa tar grepp om additiv tillverkning

Tryckmässan Drupa i Düsseldorf den 16–26 juni 2020, får ett speciellt konferensprogram om additiv tillverkning. – Additiv design och tillverkning skapar kreativitet inom flera industrier, säger Rainer Gebhardt, projektledare på VDMA Additive Manufacturing Association.

Publicerat av: 

Desktop Metal och Indo-MIM växlar upp

Desktop Metal ingår partnerskap med indiska Indo-MIM. Enligt Desktop Metals vd och medgrundare Ric Fulop, kommer samarbetet ge deras kunder möjlighet att gå från prototyper till fullskalig produktion av metalldelar.

Publicerat av: 

De spikar avtal om filament

Addexport, som nyligen adderade 3d-skrivare från Tractus 3D i sin produktportfölj, spikar nu ett kontrakt med en holländsk materialtillverkare.

Publicerat av: 

Sandvik 3d-printar med diamant

Sandvik har använt additiv tillverkning för att 3d-printa i diamantkomposit. Enligt koncernen kan det komma att revolutionera hur industrin använder det svåraste naturmaterialet på jorden.

Publicerat av: