Svensk branschförening öppnar dörren för fler medlemmar

Evald Ottosson. ordförande i branschföreningen SVEAT.

Evald Ottosson. ordförande i branschföreningen SVEAT.

Svenska branschföreningen SVEAT arbetar sedan starten förra året med att sprida information och kunskap om additiv tillverkning. Nu har styrelsen beslutat sig för att öppna dörren för fler och nya medlemmar.

SVEAT (SVEnsk Additiv Tillverkning) bildades av flera ledande svenska återförsäljare och tjänsteleverantörer inom additiv tillverkning/3d-printning för att utveckla Sveriges engagemang och konkurrenskraft inom området.

Ordförande, Evald Ottosson, menar att SVEAT genom sitt beslut vill bidra till att ta tillvara den samlade potentialen hos företag, universitet, institut och entreprenörer för att utveckla området i Sverige.

Mats Falck, Umeå universitet, och ansvarig för förra årets nationella agenda med fokus på det svenska forskningsbehovet inom 3d-printning, konstaterar att SVEAT som branschorganisation har större möjlighet att driva prioriterade frågor och därmed stärka rösten i samhällsdebatten.

Alla organisationer som på något sätt producerar, utvecklar, utbildar i, informerar om eller använder additiv teknik är välkomna som medlemmar. Arbetet i föreningen delas in i olika arbetsgrupper med sina speciella ansvarsområden – exempelvis industriella applikationer, utbildning, forskning, spridning av additiv tillverkningsteknik och försäljning av produkter relaterade till additiv tillverkning.

Förutom ordförande Evald Ottosson (Protech AB) sitter Sofia Målberg (SP), Olaf Diegel (Lunds universitet), Mats Falck (Umeå universitet), Henrik Lundell (Prototal AB), Stefan Thundal (Arcam AB), Annika Strondl (Swerea), Sten Farre (Swerea), Casper Rosén (3D Center AB) och Pär Nobring (r.a.p.s AB) i styrelsen.

Lunds universitet tillhandahåller en administrativ plattform för att ta emot nya medlemmar. Mer information finns på SVEAT:s webbplats.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sveat: ”Där är branschen i dag”

Branschföreningen Sveat stod för en av presentationerna som hölls under Elmia Subcontractor Connect, 10–13 november 2020. Sten Farre, från forskningsinstitutet Rise, talade bland annat om hur den additiva tillverkningsbranschen ser ut i Sverige i dag, de utmaningar som finns och vad vi kan vänta oss i framtiden. 

Publicerat av: