Autodesk starkare på 3d-print med köp av netfabb

autodesk_netfabb

Autodesk har skrivit avtal om att förvärva den tyska programvaruleverantören netfabb. Sett i skenet av tidigare förvärv och lanseringar är det ett strategiskt viktigt köp som stärker företaget inom 3d-printning.

Enligt avtalet kommer Autodesk även att investera strategiskt i netfabbs moderbolag, FIT Technology. Det är en servicebyrå som tillhandahåller konstruktions- och 3d-printtjänster.

De båda företaget kommer nu att samarbeta för att öka implementeringen av 3d-printteknik i industriföretag. Netfabbs lösningar kommer dels att fortsätta att säljas individuellt, dels integreras i Autodesks 3d-printplattform Spark samt i programvaror som Autodesk Fusion 360.

Netfabb har en användarbas på över 80 000, allt från industridesigners och konstnärer, till forskare och tillverkningsföretag.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Freemelt siktar mot toppen

På bara ett år har personalstyrkan på svenska Freemelt fördubblats. Omsättningen har också skjutit i höjden på kort tid. I höstas började Daniel Gidlund som ny vd på företaget och en första viktig uppgift blir att undvika växtvärk – parallellt med fortsatt höga tillväxtambitioner.

Publicerat av: