Nu kan du hyra din Carbon-skrivare

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 19 april 2016
carbon3d_clip
Joseph DeSimone, Carbons vd.

Amerikanska Carbon, tidigare Carbon 3D, har tagit in över 140 miljoner dollar i kapital. Samtidigt har företaget ett rätt stort antal betainstallationer hos namnkunniga företag, bland annat Ford, Johnson & Johnson och Kodak.

Sedan den 1 april är det dock inte bara stora drakar som har tillgång till tekniken. Nu kan nämligen vem som helst teckna sig för en årlig prenumeration på att använda Carbons 3d-skrivare, M1. Men smakar det, så kostar det. Årsavgiften för en styck M1:a ligger på 40 000 dollar. Till detta tillkommer 10 000 dollar i installationskostnad samt en materialkostnad på mellan 79-399 dollar per 75 cl material. Företagetes vd, Joseph DeSimone, vill bygga en marknadsplats där materialutvecklare kan sälja egenutvecklade material som kan användas i M1-modellen.

Det finns dock flera frågetecken kring M1-maskinen, ett av de största är hur pass tåliga materialen är. UV-härdade material tenderar att försvagas med tiden och används sällan för tillverkning av slutprodukter. Enligt Carbons chef på materialsidan, Jason Rolland, utför man flera tester i enlighet med industristandarder som visar att komponenter som producerats i M1:an ser bra ut sex månader efter färdigställning.

 

 

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage