Utställning med fokus på arkitekter

Den 20 april i Stockholm arrangerade 3dp.se konferensen 3dp Build. Utöver ett konferensprogram med åtta talare fanns det även fem utställare på plats som alla visade modeller och lösningar för arkitekturvärlden.

HenrikLarsen_TawfiqShams

Henrik Larsen och Tawfiq Shams, PLM Group

Vilka förväntningar hade ni på eventet?
– Att möta och prata med så många kunder som möjligt.

Vad vill ni kommunicera till deltagarna?
– Vi vill berätta att vi levererar både 3d-cad och 3d-print, vi levererar hela kedjan.

Vad tycker ni om bygg- och arkitektbranschen?
– Den är lite konservativ. Arkitektbranschen är lite öppnare, men det tar tid för dem att förstå att den här tekniken kan spara dem både pengar och tid.

CarlSchillander

Carl Schillander, Thaiber 3DP

Vilka förväntningar hade du på eventet?
– Mina förväntningar var att prata med folk från bygg- och arkitektbranschen som är nyfikna och vill upptäcka ny teknik.

Vad vill du kommunicera till deltagarna?
– Att vi har världens enda 3d-printteknik som printar papper, och dessutom med fullfärg. Det är den enda gröna 3d-printtekniken.

Vad tycker du om bygg- och arkitektbranschen?
– De börjar öppna sig mer för den här nya tekniken, speciellt på större företag.


elvefors

Camilla Josefsson & Katarina Andrén, Elvefors Marketing

Vilka förväntningar hade ni på eventet?
– Det var väl att träffa en intressant målgrupp och prata med kunder som vi inte känner sedan tidigare.

Vad vill ni kommunicera till deltagarna?
– Vi vill visa vad våra produkter kan göra för att skapa roligare betongbyggnader. Betong förknippas ofta med grått och tråkigt, men så behöver det inte alls vara. Det finns inga begränsningar, bara möjligheter.

Vad tycker ni om bygg- och arkitektbranschen?
– Vi älskar den här branschen, de är ju vår målgrupp. De är bra att jobba med och vet oftast vad de vill.

BengtJohansson_KalleGrennfalk

Bengt Johansson och Kalle Grennfalk, Canon

Vilka förväntningar hade ni på eventet?
– Att kunna skapa kontakter och öka på i kunskapsbanken. Att influeras av arkitekter och se hur de ser på den här branschen.

Vad vill ni kommunicera till deltagarna?
– Framför allt vill vi ge våra kunder information och kunskap om de produkter inom 3d och mixed reality som vi jobbar med.

Vad tycker ni om bygg- och arkitektbranschen?
– Det är en traditionell bransch, men de börjar jobba mot att se annorlunda på saker. Några ligger i framkant och är villiga att testa nytt, och det är skönt att se att de är med på tåget.

Daniel_Ljungstig

Daniel Ljungstig, 3DVerkstan

Vilka förväntningar hade ni på eventet?
– Att det skulle vara mycket arkitekter som är nyfikna på 3d-print. Vi säljer ju desktoplösningar och kunskap, och det har funnits mycket intresse kring prototyp-print här.

Vad vill ni kommunicera till deltagarna?
– Egentligen är det väl att det inte är så dyrt som många tror, och att det är lätt att komma igång med 3d-print.

Vad tycker ni om bygg- och arkitektbranschen?
– Alla jag träffat är väldigt trevliga. Det verkar som en bra bransch, vi har kunder här sedan tidigare och vi utbildar många arkitekter som är sugna på att köpa 3d-printers.

 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Försvaret har 3d-print i sikte

Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, ser ett ökande intresse av att använda additiv tillverkning inom militären. – Det handlar om kostnader och värden, säger Steven Savage, forskningschef på FOI:s avdelning för ledningssystem i Linköping.

Publicerat av: 

Digital Metal släpper superlegeringar

Digital Metal släpper nu två nya extra starka legeringar för sin binder jetting-teknik. – Vi har fått förfrågningar om detta material från ett flertal stora företag, säger Ralf Carlström, vd på Digital Metal.

Publicerat av: 

Nätverk ska boosta kvinnor i industrin

Ett nytt nätverk ska lyfta kvinnor inom industrin och på så sätt även bidra till företagens framgång. Ett 50-tal kvinnor samlades därför den 3 september i Örebro för föreläsningar och inspiration om framtidens teknikutveckling. 

Publicerat av: 

De blir först ut i Norden med fullfärgsskrivare från HP

3D Center gjorde nyligen sin första installation i Norden av en HP Multi Jet Fusion 580 hos en svensk servicebyrå. – Fullfärgsfunktionen skapar också helt nya och unika möjligheter när det kommer till additiv tillverkning, säger Martin Ericson, teknisk säljare på IVG Engineering.

Publicerat av: 

Protech firar nyinstallation

Protech firar installationen av tre nya enheter från Desktop Metal Studio System+ på huvudkontoret i Stockholm. – Det är riktigt kul att vara igång, säger Kalle Grennfalk, försäljningsansvarig för Desktop Metal hos Protech. 

Publicerat av: 

Rapport: 3d-print kan få
företag att blomstra

Wohlers har identifierat 3d-print som ett verktyg för företag att spara tid och pengar. Med för att tekniken ska växa krävs en större förståelse för teknikens möjligheter bland ledningsgrupper. I dag används tekniken bland annat för att tillverka jiggar, verktyg och fixturer.

Publicerat av: 

De utvecklar metallskrivare för rymden

Procada, ett svenskt startupföretag, utvecklar en metallskrivare som ska gå att använda i rymden. Förhoppningen är att den ska finnas ombord den första bemannade rymdturen till Mars år 2033. 

Publicerat av: 

Arcam expanderar gånger tre

GE Additive nu investerat i en ny produktionslokal i Göteborg. Satsningen kommer efter att företaget sett en ökad efterfrågan på den teknik som dotterbolaget Arcam arbetar med i dag.

Publicerat av: 

Så använder Heineken 3d-print

Öljätten Heineken har dragit nytta av den additiva tillverkningstekniken i sin produktion. Det har lett till både tids- och kostnadsbesparingar, skriver Ultimaker på sin hemsida. 

Publicerat av: