Utställning med fokus på arkitekter

Den 20 april i Stockholm arrangerade 3dp.se konferensen 3dp Build. Utöver ett konferensprogram med åtta talare fanns det även fem utställare på plats som alla visade modeller och lösningar för arkitekturvärlden.

HenrikLarsen_TawfiqShams

Henrik Larsen och Tawfiq Shams, PLM Group

Vilka förväntningar hade ni på eventet?
– Att möta och prata med så många kunder som möjligt.

Vad vill ni kommunicera till deltagarna?
– Vi vill berätta att vi levererar både 3d-cad och 3d-print, vi levererar hela kedjan.

Vad tycker ni om bygg- och arkitektbranschen?
– Den är lite konservativ. Arkitektbranschen är lite öppnare, men det tar tid för dem att förstå att den här tekniken kan spara dem både pengar och tid.

CarlSchillander

Carl Schillander, Thaiber 3DP

Vilka förväntningar hade du på eventet?
– Mina förväntningar var att prata med folk från bygg- och arkitektbranschen som är nyfikna och vill upptäcka ny teknik.

Vad vill du kommunicera till deltagarna?
– Att vi har världens enda 3d-printteknik som printar papper, och dessutom med fullfärg. Det är den enda gröna 3d-printtekniken.

Vad tycker du om bygg- och arkitektbranschen?
– De börjar öppna sig mer för den här nya tekniken, speciellt på större företag.


elvefors

Camilla Josefsson & Katarina Andrén, Elvefors Marketing

Vilka förväntningar hade ni på eventet?
– Det var väl att träffa en intressant målgrupp och prata med kunder som vi inte känner sedan tidigare.

Vad vill ni kommunicera till deltagarna?
– Vi vill visa vad våra produkter kan göra för att skapa roligare betongbyggnader. Betong förknippas ofta med grått och tråkigt, men så behöver det inte alls vara. Det finns inga begränsningar, bara möjligheter.

Vad tycker ni om bygg- och arkitektbranschen?
– Vi älskar den här branschen, de är ju vår målgrupp. De är bra att jobba med och vet oftast vad de vill.

BengtJohansson_KalleGrennfalk

Bengt Johansson och Kalle Grennfalk, Canon

Vilka förväntningar hade ni på eventet?
– Att kunna skapa kontakter och öka på i kunskapsbanken. Att influeras av arkitekter och se hur de ser på den här branschen.

Vad vill ni kommunicera till deltagarna?
– Framför allt vill vi ge våra kunder information och kunskap om de produkter inom 3d och mixed reality som vi jobbar med.

Vad tycker ni om bygg- och arkitektbranschen?
– Det är en traditionell bransch, men de börjar jobba mot att se annorlunda på saker. Några ligger i framkant och är villiga att testa nytt, och det är skönt att se att de är med på tåget.

Daniel_Ljungstig

Daniel Ljungstig, 3DVerkstan

Vilka förväntningar hade ni på eventet?
– Att det skulle vara mycket arkitekter som är nyfikna på 3d-print. Vi säljer ju desktoplösningar och kunskap, och det har funnits mycket intresse kring prototyp-print här.

Vad vill ni kommunicera till deltagarna?
– Egentligen är det väl att det inte är så dyrt som många tror, och att det är lätt att komma igång med 3d-print.

Vad tycker ni om bygg- och arkitektbranschen?
– Alla jag träffat är väldigt trevliga. Det verkar som en bra bransch, vi har kunder här sedan tidigare och vi utbildar många arkitekter som är sugna på att köpa 3d-printers.

 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Anatomic Studios prisas med Årets Språngbräda – väntas ha en stabil tillväxt

Den svenska designstudion Anatomic Studios, som 3d-printar skal för benproteser, prisades nyligen med Årets Språngbräda av organisationen Connect Sverige. – Priset betyder mycket för oss, säger Emelie Strömshed, designer på Anatomic Studios.

Publicerat av: 

Protech installerar metallskrivare

Protech som nyligen släppte nyheten om att de lägger till Xact Metal i sin produktportfölj har nu installerat en 3d-skrivare för metall från varumärket, i modellen XM200C, på sitt kundcenter i Järfälla.

Publicerat av: 

Strondl: ”Potentialen är betydligt större”

I dag står Sverige för 25 procent av den globala marknaden för metallpulver som används för additiv tillverkning. Men endast få delar är i produktion hittills och potentialen är betydligt större, menar Annika Strondl från forskningsinstitutet Swerim.

Publicerat av: 

Hp öppnar utvecklingscenter

Tre fotbollsplaner. Så stort är Hp:s nya utvecklingscenter för additiv tillverkning. Här ska bland annat deras senaste satsning på 3d-skrivare för industrin få frodas.

Publicerat av: 

Ikea satsar vidare på 3d-print

Inför Ikeas event Democratic Design Days, presenterade företaget sin syn på hållbarhet. På listan fanns bland annat 3d-print som en punkt. Nyligen släppte de även nyheten om tre nya additivt tillverkade produkter…

Publicerat av: 

Artec 3D utökar med ny programvara

Artec 3D släpper en uppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Det nya programmet kommer med en rad nya funktioner som ska förbättra databearbetning för användaren.

Publicerat av: 

Tryckmässa tar grepp om additiv tillverkning

Tryckmässan Drupa i Düsseldorf den 16–26 juni 2020, får ett speciellt konferensprogram om additiv tillverkning. – Additiv design och tillverkning skapar kreativitet inom flera industrier, säger Rainer Gebhardt, projektledare på VDMA Additive Manufacturing Association.

Publicerat av: 

Desktop Metal och Indo-MIM växlar upp

Desktop Metal ingår partnerskap med indiska Indo-MIM. Enligt Desktop Metals vd och medgrundare Ric Fulop, kommer samarbetet ge deras kunder möjlighet att gå från prototyper till fullskalig produktion av metalldelar.

Publicerat av: 

De spikar avtal om filament

Addexport, som nyligen adderade 3d-skrivare från Tractus 3D i sin produktportfölj, spikar nu ett kontrakt med en holländsk materialtillverkare.

Publicerat av: