Utställning med fokus på arkitekter

Den 20 april i Stockholm arrangerade 3dp.se konferensen 3dp Build. Utöver ett konferensprogram med åtta talare fanns det även fem utställare på plats som alla visade modeller och lösningar för arkitekturvärlden.

HenrikLarsen_TawfiqShams

Henrik Larsen och Tawfiq Shams, PLM Group

Vilka förväntningar hade ni på eventet?
– Att möta och prata med så många kunder som möjligt.

Vad vill ni kommunicera till deltagarna?
– Vi vill berätta att vi levererar både 3d-cad och 3d-print, vi levererar hela kedjan.

Vad tycker ni om bygg- och arkitektbranschen?
– Den är lite konservativ. Arkitektbranschen är lite öppnare, men det tar tid för dem att förstå att den här tekniken kan spara dem både pengar och tid.

CarlSchillander

Carl Schillander, Thaiber 3DP

Vilka förväntningar hade du på eventet?
– Mina förväntningar var att prata med folk från bygg- och arkitektbranschen som är nyfikna och vill upptäcka ny teknik.

Vad vill du kommunicera till deltagarna?
– Att vi har världens enda 3d-printteknik som printar papper, och dessutom med fullfärg. Det är den enda gröna 3d-printtekniken.

Vad tycker du om bygg- och arkitektbranschen?
– De börjar öppna sig mer för den här nya tekniken, speciellt på större företag.


elvefors

Camilla Josefsson & Katarina Andrén, Elvefors Marketing

Vilka förväntningar hade ni på eventet?
– Det var väl att träffa en intressant målgrupp och prata med kunder som vi inte känner sedan tidigare.

Vad vill ni kommunicera till deltagarna?
– Vi vill visa vad våra produkter kan göra för att skapa roligare betongbyggnader. Betong förknippas ofta med grått och tråkigt, men så behöver det inte alls vara. Det finns inga begränsningar, bara möjligheter.

Vad tycker ni om bygg- och arkitektbranschen?
– Vi älskar den här branschen, de är ju vår målgrupp. De är bra att jobba med och vet oftast vad de vill.

BengtJohansson_KalleGrennfalk

Bengt Johansson och Kalle Grennfalk, Canon

Vilka förväntningar hade ni på eventet?
– Att kunna skapa kontakter och öka på i kunskapsbanken. Att influeras av arkitekter och se hur de ser på den här branschen.

Vad vill ni kommunicera till deltagarna?
– Framför allt vill vi ge våra kunder information och kunskap om de produkter inom 3d och mixed reality som vi jobbar med.

Vad tycker ni om bygg- och arkitektbranschen?
– Det är en traditionell bransch, men de börjar jobba mot att se annorlunda på saker. Några ligger i framkant och är villiga att testa nytt, och det är skönt att se att de är med på tåget.

Daniel_Ljungstig

Daniel Ljungstig, 3DVerkstan

Vilka förväntningar hade ni på eventet?
– Att det skulle vara mycket arkitekter som är nyfikna på 3d-print. Vi säljer ju desktoplösningar och kunskap, och det har funnits mycket intresse kring prototyp-print här.

Vad vill ni kommunicera till deltagarna?
– Egentligen är det väl att det inte är så dyrt som många tror, och att det är lätt att komma igång med 3d-print.

Vad tycker ni om bygg- och arkitektbranschen?
– Alla jag träffat är väldigt trevliga. Det verkar som en bra bransch, vi har kunder här sedan tidigare och vi utbildar många arkitekter som är sugna på att köpa 3d-printers.

 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Mindre plast – fler brädor

Ett franskt företag vid namn Hexa Surfboard har satsat helhjärtat på att designa och 3d-printa miljövänliga surfbrädor. Målet är att minska plasten i haven.

Publicerat av: 

Raplas vd: ”Många försöker hitta en lösning på problem som inte finns”

3d-skrivartillverkaren Raplas växer sig starkare på marknaden och säljer allt fler 3d-skrivare i bland annat Nordeuropa. 3dp har träffat Raplas grundare för att prata mer om hur företaget startades och hur det har utvecklats sedan dess.

Publicerat av: 

Det ska hjälpa patienter att andas

3d-printade patientspecifika stentar godkänns av US Food and Drug Administration (FDA). – Andning är något som många tar för givet, men för många av dessa patienter kan varje andetag vara en kamp, säger doktor Tom Gildea vid Cleveland Clinic som står bakom innovationen. 

Publicerat av: 

Trender inom 3d-printing 2020

HP släpper en rapport med vad de förutspår kommer bli 8 nyckeltrender för år 2020 inom 3d-printing. På listan finns bland annat automatiserade flöden, spårbara delar, fler studenter och växande marknad för skor, glasögon och dental.

Publicerat av: 

Snart kan du äta 3d-printad fisk till middag

Tidningen The San Diego Union-Tribune rapporterade nyligen om att Foodtechföretaget BlueNalu i San Diego, USA, med hjälp av cellvävnad har lyckats 3d-printa labbodlad fisk. Något som kan finnas på marknaden inom två år.

Publicerat av: 

3d-världen sörjer SLS-pionjär

3d-printingsamhället sörjer bortgången av Carl Robert Deckard, uppfinnaren av tekniken Selektiv laser sintring. Han var en pionjär inom additiv tillverkning och ägde hela 27 patent.

Publicerat av: 

EOS: ”Intresset för 3d-printing med polymerer ökar”

Additiv tillverkning med olika plastmaterial blir alltmer populärt i serieproduktion, skriver EOS i ett pressmeddelande. Enligt företaget är drivkraften bakom ökningen möjligheten att gång på gång kunna tillverka högkvalitativa delar.

Publicerat av: 

3DVerkstan breddar produktportföljen

Svenska 3DVerkstan och finska miniFactory inleder ett nytt samarbete. – Vi är väldigt glada att nu kunna erbjuda miniFactory Ultra-systemet till våra kunder, säger Daniel Ljungstig, vd på 3DVerkstan.

Publicerat av: 

Hälsorisker med 3d-printing i fokus

Ett nytt projekt beviljas drygt fyra miljoner för att utforska vilka effekter partiklar från additiv tillverkning har på hälsan. – Vi måste förstå hur påverkan på människa och miljö faktiskt ser ut, säger Kim Färnlund, metallurg och skyddsombud på AMEXCI.

Publicerat av: 

Wematter satsar på efterbehandlingen

3d-skrivartillverkaren Wematter lanserar en ny rengöringsstation för SLS-komponenter. – De huvudsakliga drivkrafterna som ledde till skapandet av BlasThing rengöringsstation var att minska risken för spridning av pulver, säger företagets vd Robert Kniola.

Publicerat av: