UPS satsar vidare på utvecklad 3d-service

Text:Martin Westholm
PUBLICERAD: 19 maj 2016

UPSprint

Det världsomspännande transportföretaget United Parcel Service (UPS) har byggt upp ett imponerande nätverk av 3d-butiker runt om i USA där företag såväl som privatpersoner kan få sina idéer förverkligade med hjälp av 3d-skrivare.

Nu tar man nästa steg i och med att UPS inleder ett strategiskt samarbete med det tyska programvaruföretag SAP med syfte att bygga upp en logistikkedja, som gör det möjligt för kunder runt om i USA att få sina produkter 3d-utskrivna och levererade inom 24 timmar.

Tjänsten vänder sig i första hand till företag som vill minimera sina lager för att i stället kunna erbjuda sina kunder att beställa on-demand. Så fort en beställning kommer in till UPS skickas en tillverkningsorder till något av UPS 3d-center som sedan tillverkar produkten och därefter skickar den till slutkunden.

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1