Kompakt 3d-skrivare prisad för sin enkelhet

Text:Martin Westholm
PUBLICERAD: 2 juni 2016

da-vinci-mini-2-5e657ba895e2401a4b19106c1a2665aa5

XYZ-printing, som är världsledande inom 3d-skrivare, har tilldelats Best Choice Golden Award för sin 3d-skrivare da Vinci Mini.

Da Vinci Mini är framtagen speciellt för att passa vanliga konsumenter med ett rekommenderat pris under 300 euro i handeln. Förutom att skrivaren är lätt att använda, har en nätt och kompakt utformning ligger den i framkant när det gäller prestanda för 3d-skrivare för konsumenter.

Jämfört med föregående års da Vinci Junior är Mini omfångsmässigt 30 procent mindre samtidigt som den har samma utskriftskapacitet. Det kompakta formatet 15x15x15 cm gör att skrivaren passar på de flesta skrivbord. Da Vinci Mini finns att köpa hos XYZ:s återförsäljare efter sommaren.

Priset delades ut vid Computex Taipei 2016, som är en av världens största datormässor.

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1