Svenskt bioskrivarföretag mot börsen

Från vänster: Erik Gatenholm, Jockum Svanberg, Hector Martinez Avila och Ida Henriksson, teamet bakom CELLINK.

Från vänster: Erik Gatenholm, Jockum Svanberg, Hector Martinez Avila och Ida Henriksson, teamet bakom CELLINK.

Svenska uppstartsföretaget CELLINK utvecklar både bioskrivare och biobläck, material som kan användas för att 3d-skriva levande vävnad. Nu tar företaget nästa steg genom att kliva in på Stockholmsbörsen. Syftet är att finansiera en fortsatt global expansion.

– Det är relativt vanligt inom biotech och lifescience att man väljer börsen tidigt. Vi har redan teknik på marknaden och försäljning i bolaget, så jämförelsevis har vi kommit långt, säger Erik Gatenholm, som är vd och medgrundare.

Den 3 november noteras CELLINK på Stockholmsbörsens First North-lista och målet är att dra in 30 miljoner kronor på en nyemission mot allmänheten. Teckningskursen i erbjudandet är på 26 kronor per aktie. Det motsvarar en värdering av företaget på 156,3 miljoner kronor.

CELLINK är ett ungt företag, verksamheten drogs igång 2015 av grundarna Erik Gatenholm och Hector Martinez Avila. Idén med bioskrivar-utrustning och tillhörande bläck kommer från ett samarbete med Chalmers. Där tog CELLINK tog fram världens första universella bioink – även det med namnet CELLINK.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fordonsjätte printar medicinsk utrustning

Ford i USA inleder nya samarbeten för att för att möta efterfrågan på munskydd och respiratorer. – På Ford känner vi en skyldighet att bidra i dessa tider, säger Bill Ford, styrelseordförande för Ford Motor Company.

Publicerat av: 

Prototal serietillverkar skyddsutrustning

Efter ökad förfrågan på skyddsutrustning inom vården, i samband med Coronaviruset, börjar Prototal serietillverka skyddsvisir. – Vi såg möjligheten att snabbt ta fram ett skydd för att akut hjälpa sjukvården, säger Jonas Sandwall marknadschef på Prototal.

Publicerat av: 

Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: