Svenskt bioskrivarföretag mot börsen

Från vänster: Erik Gatenholm, Jockum Svanberg, Hector Martinez Avila och Ida Henriksson, teamet bakom CELLINK.

Från vänster: Erik Gatenholm, Jockum Svanberg, Hector Martinez Avila och Ida Henriksson, teamet bakom CELLINK.

Svenska uppstartsföretaget CELLINK utvecklar både bioskrivare och biobläck, material som kan användas för att 3d-skriva levande vävnad. Nu tar företaget nästa steg genom att kliva in på Stockholmsbörsen. Syftet är att finansiera en fortsatt global expansion.

– Det är relativt vanligt inom biotech och lifescience att man väljer börsen tidigt. Vi har redan teknik på marknaden och försäljning i bolaget, så jämförelsevis har vi kommit långt, säger Erik Gatenholm, som är vd och medgrundare.

Den 3 november noteras CELLINK på Stockholmsbörsens First North-lista och målet är att dra in 30 miljoner kronor på en nyemission mot allmänheten. Teckningskursen i erbjudandet är på 26 kronor per aktie. Det motsvarar en värdering av företaget på 156,3 miljoner kronor.

CELLINK är ett ungt företag, verksamheten drogs igång 2015 av grundarna Erik Gatenholm och Hector Martinez Avila. Idén med bioskrivar-utrustning och tillhörande bläck kommer från ett samarbete med Chalmers. Där tog CELLINK tog fram världens första universella bioink – även det med namnet CELLINK.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.