Svenskt bioskrivarföretag mot börsen

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 7 oktober 2016
Från vänster: Erik Gatenholm, Jockum Svanberg, Hector Martinez Avila och Ida Henriksson, teamet bakom CELLINK.
Från vänster: Erik Gatenholm, Jockum Svanberg, Hector Martinez Avila och Ida Henriksson, teamet bakom CELLINK.

Svenska uppstartsföretaget CELLINK utvecklar både bioskrivare och biobläck, material som kan användas för att 3d-skriva levande vävnad. Nu tar företaget nästa steg genom att kliva in på Stockholmsbörsen. Syftet är att finansiera en fortsatt global expansion.

– Det är relativt vanligt inom biotech och lifescience att man väljer börsen tidigt. Vi har redan teknik på marknaden och försäljning i bolaget, så jämförelsevis har vi kommit långt, säger Erik Gatenholm, som är vd och medgrundare.

Den 3 november noteras CELLINK på Stockholmsbörsens First North-lista och målet är att dra in 30 miljoner kronor på en nyemission mot allmänheten. Teckningskursen i erbjudandet är på 26 kronor per aktie. Det motsvarar en värdering av företaget på 156,3 miljoner kronor.

CELLINK är ett ungt företag, verksamheten drogs igång 2015 av grundarna Erik Gatenholm och Hector Martinez Avila. Idén med bioskrivar-utrustning och tillhörande bläck kommer från ett samarbete med Chalmers. Där tog CELLINK tog fram världens första universella bioink – även det med namnet CELLINK.

 

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage