Doktorandseminarier om metalliska material

Örebro universitet håller i sommar och i höst doktorandseminarier om 3d-utskrift av metalliska material. Fokus ligger på hur detta påverkar affärsutveckling, affärsmodeller, värdekedjor, produktutveckling, produktionssystem med mera. Seminarier hålls i Örebro, Göteborg, Östersund, Olofström, Gnosjö/Värnamo, Luleå, Malmö/Köpenhamn och Stockholm.

Seminariet i Örebro hålls 13.15-16.20 den 30 maj i Hörsal B, Bilbergska Huset, Örebro Universitets campus Örebro
Mikael Jorstig, Utvecklingsledare/Näringslivsutveckling vid Region Örebro län, och Johnny Sjöström, vd för Uddeholms AB, medverkar vid detta seminarium.

Seminariet i Göteborg hålls 13.00-16.15 den 8 juni i konferensrum Tesla på Lindholmen Conference Centre, Lindholmspiren 5. Tekn. Dr. Dan Lämkull, Volvo Cars, samt vd:arna för de tre svenska företag som 3d-skriver metalliska material, Göran Elovsson på AIM Sweden, Torbjörn Holmstedt på Lasertech LSH och Erling Svensson på 3D MetPrint, medverkar vid detta seminarium som hålls i samarbete med professor Lars Nyborg och Chalmers Tekniska Högskola. Deltagarna kan besöka Chalmers 3d-skrivarlabb efter seminariet.

Seminariet i Östersund hålls 13.00-16.05 den 14 juni på Quality Hotel Frösö Park, Cronstadsväg 2. Anna Rex, Regionchef för Handelskammaren i Jämtland, och Anders Edvinsson, Kommunalråd i Östersunds kommun, medverkar vid detta seminarium som hålls i samarbete med Göran Elovsson, vd för AIM Sweden, docent Lars-Erik Rännar och Sport Tech Research Centre vid Mittuniversitetet.

Seminariet i Olofström hålls kl. 13.00-16.15 den 29 augusti 2017 i Folkets Hus, Östra Storgatan 24
Sara Rudolfsson, kommunstyrelsens ordförande i Olofström, medverkar vid detta seminarium som arrangeras i samarbete med Techtank, det teknikkluster i södra Sverige som samlar avancerade industri- och teknikföretag.

Anmälan kan göras till maskin@oru.se. Agendorna för seminarierna som hålls under hösten 2017 på de andra orterna distribueras om några månader.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sveat: ”Där är branschen i dag”

Branschföreningen Sveat stod för en av presentationerna som hölls under Elmia Subcontractor Connect, 10–13 november 2020. Sten Farre, från forskningsinstitutet Rise, talade bland annat om hur den additiva tillverkningsbranschen ser ut i Sverige i dag, de utmaningar som finns och vad vi kan vänta oss i framtiden. 

Publicerat av: