Doktorandseminarier om metalliska material

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 21 mars 2017

Örebro universitet håller i sommar och i höst doktorandseminarier om 3d-utskrift av metalliska material. Fokus ligger på hur detta påverkar affärsutveckling, affärsmodeller, värdekedjor, produktutveckling, produktionssystem med mera. Seminarier hålls i Örebro, Göteborg, Östersund, Olofström, Gnosjö/Värnamo, Luleå, Malmö/Köpenhamn och Stockholm.

Seminariet i Örebro hålls 13.15-16.20 den 30 maj i Hörsal B, Bilbergska Huset, Örebro Universitets campus Örebro
Mikael Jorstig, Utvecklingsledare/Näringslivsutveckling vid Region Örebro län, och Johnny Sjöström, vd för Uddeholms AB, medverkar vid detta seminarium.

Seminariet i Göteborg hålls 13.00-16.15 den 8 juni i konferensrum Tesla på Lindholmen Conference Centre, Lindholmspiren 5. Tekn. Dr. Dan Lämkull, Volvo Cars, samt vd:arna för de tre svenska företag som 3d-skriver metalliska material, Göran Elovsson på AIM Sweden, Torbjörn Holmstedt på Lasertech LSH och Erling Svensson på 3D MetPrint, medverkar vid detta seminarium som hålls i samarbete med professor Lars Nyborg och Chalmers Tekniska Högskola. Deltagarna kan besöka Chalmers 3d-skrivarlabb efter seminariet.

Seminariet i Östersund hålls 13.00-16.05 den 14 juni på Quality Hotel Frösö Park, Cronstadsväg 2. Anna Rex, Regionchef för Handelskammaren i Jämtland, och Anders Edvinsson, Kommunalråd i Östersunds kommun, medverkar vid detta seminarium som hålls i samarbete med Göran Elovsson, vd för AIM Sweden, docent Lars-Erik Rännar och Sport Tech Research Centre vid Mittuniversitetet.

Seminariet i Olofström hålls kl. 13.00-16.15 den 29 augusti 2017 i Folkets Hus, Östra Storgatan 24
Sara Rudolfsson, kommunstyrelsens ordförande i Olofström, medverkar vid detta seminarium som arrangeras i samarbete med Techtank, det teknikkluster i södra Sverige som samlar avancerade industri- och teknikföretag.

Anmälan kan göras till maskin@oru.se. Agendorna för seminarierna som hålls under hösten 2017 på de andra orterna distribueras om några månader.

 

Läs vidare

Nano Dimension förvärvar Desktop Metal

Förvärvsturerna har varit många kring Desktop Metal, Nano Dimension, 3D Systems och Stratasys. Nu står det i alla fall klart att Nano Dimension och Desktop Metal kommit överens om en sammanslagning.
Ric-Fulop

Formnext Awards ska hylla talangerna inom AM

Formnext vill lyfta fram talanger och innovativa idéer inom AM, men inte bara bland start-ups. Därför har Formnext Start-up Challenge utökats med ytterligare fem tävlingskategorier under det gemensamma namnet Formnext Awards. 
Formnext-entre

3D-printade komponenter i nya Apple Watch

En rapport från TF International Securities analytiker Ming-Chi Kuo indikerar att nya smartklockor från Apple Inc. kommer att innehålla 3D-printade metallkomponenter.
applewatch

Audi Sport sparar veckor på att 3D-printa verktyg

När nya elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseras behövde Audi-fabriken i tyska Heilbronn snabbt få tag i 200 verktyg, jiggar och fixturer. Lösningen? 3D-printing och mjukvara för designautomatisering.
Audi Trinckle 0H6A1913

Senaste nytt

Nano Dimension förvärvar Desktop Metal

Förvärvsturerna har varit många kring Desktop Metal, Nano Dimension, 3D Systems och Stratasys. Nu står det i alla fall klart att Nano Dimension och Desktop Metal kommit överens om en sammanslagning.
Ric-Fulop

Prusa släpper industriell 3D-skrivare

Enligt Prusa Researchs grundare Josef Prusa startade han bolaget med ambitionen att demokratisera 3D-printing och göra det tillgängligt för fler. Något man får säga att han lyckats med. Nu vill han göra samma resa med industriell 3D-print.
Prusa HT90 1

Formnext Awards ska hylla talangerna inom AM

Formnext vill lyfta fram talanger och innovativa idéer inom AM, men inte bara bland start-ups. Därför har Formnext Start-up Challenge utökats med ytterligare fem tävlingskategorier under det gemensamma namnet Formnext Awards. 
Formnext-entre

Printar korallrev och parkourbana till SM

Concrete Print byggde för ett par år sedan det första 3D-printade huset i Sverige. Sedan dess har Tumba-företaget fått flera andra uppdrag att printa med betong, som nu senast fundament för att rädda Sveriges sista korallrev och en parkourbana till SM-veckan i Västerås. 
Concrete Print 1