Doktorandseminarier om metalliska material

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 21 mars 2017

Örebro universitet håller i sommar och i höst doktorandseminarier om 3d-utskrift av metalliska material. Fokus ligger på hur detta påverkar affärsutveckling, affärsmodeller, värdekedjor, produktutveckling, produktionssystem med mera. Seminarier hålls i Örebro, Göteborg, Östersund, Olofström, Gnosjö/Värnamo, Luleå, Malmö/Köpenhamn och Stockholm.

Seminariet i Örebro hålls 13.15-16.20 den 30 maj i Hörsal B, Bilbergska Huset, Örebro Universitets campus Örebro
Mikael Jorstig, Utvecklingsledare/Näringslivsutveckling vid Region Örebro län, och Johnny Sjöström, vd för Uddeholms AB, medverkar vid detta seminarium.

Seminariet i Göteborg hålls 13.00-16.15 den 8 juni i konferensrum Tesla på Lindholmen Conference Centre, Lindholmspiren 5. Tekn. Dr. Dan Lämkull, Volvo Cars, samt vd:arna för de tre svenska företag som 3d-skriver metalliska material, Göran Elovsson på AIM Sweden, Torbjörn Holmstedt på Lasertech LSH och Erling Svensson på 3D MetPrint, medverkar vid detta seminarium som hålls i samarbete med professor Lars Nyborg och Chalmers Tekniska Högskola. Deltagarna kan besöka Chalmers 3d-skrivarlabb efter seminariet.

Seminariet i Östersund hålls 13.00-16.05 den 14 juni på Quality Hotel Frösö Park, Cronstadsväg 2. Anna Rex, Regionchef för Handelskammaren i Jämtland, och Anders Edvinsson, Kommunalråd i Östersunds kommun, medverkar vid detta seminarium som hålls i samarbete med Göran Elovsson, vd för AIM Sweden, docent Lars-Erik Rännar och Sport Tech Research Centre vid Mittuniversitetet.

Seminariet i Olofström hålls kl. 13.00-16.15 den 29 augusti 2017 i Folkets Hus, Östra Storgatan 24
Sara Rudolfsson, kommunstyrelsens ordförande i Olofström, medverkar vid detta seminarium som arrangeras i samarbete med Techtank, det teknikkluster i södra Sverige som samlar avancerade industri- och teknikföretag.

Anmälan kan göras till maskin@oru.se. Agendorna för seminarierna som hålls under hösten 2017 på de andra orterna distribueras om några månader.

 

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage