Doktorandseminarier om metalliska material

Örebro universitet håller i sommar och i höst doktorandseminarier om 3d-utskrift av metalliska material. Fokus ligger på hur detta påverkar affärsutveckling, affärsmodeller, värdekedjor, produktutveckling, produktionssystem med mera. Seminarier hålls i Örebro, Göteborg, Östersund, Olofström, Gnosjö/Värnamo, Luleå, Malmö/Köpenhamn och Stockholm.

Seminariet i Örebro hålls 13.15-16.20 den 30 maj i Hörsal B, Bilbergska Huset, Örebro Universitets campus Örebro
Mikael Jorstig, Utvecklingsledare/Näringslivsutveckling vid Region Örebro län, och Johnny Sjöström, vd för Uddeholms AB, medverkar vid detta seminarium.

Seminariet i Göteborg hålls 13.00-16.15 den 8 juni i konferensrum Tesla på Lindholmen Conference Centre, Lindholmspiren 5. Tekn. Dr. Dan Lämkull, Volvo Cars, samt vd:arna för de tre svenska företag som 3d-skriver metalliska material, Göran Elovsson på AIM Sweden, Torbjörn Holmstedt på Lasertech LSH och Erling Svensson på 3D MetPrint, medverkar vid detta seminarium som hålls i samarbete med professor Lars Nyborg och Chalmers Tekniska Högskola. Deltagarna kan besöka Chalmers 3d-skrivarlabb efter seminariet.

Seminariet i Östersund hålls 13.00-16.05 den 14 juni på Quality Hotel Frösö Park, Cronstadsväg 2. Anna Rex, Regionchef för Handelskammaren i Jämtland, och Anders Edvinsson, Kommunalråd i Östersunds kommun, medverkar vid detta seminarium som hålls i samarbete med Göran Elovsson, vd för AIM Sweden, docent Lars-Erik Rännar och Sport Tech Research Centre vid Mittuniversitetet.

Seminariet i Olofström hålls kl. 13.00-16.15 den 29 augusti 2017 i Folkets Hus, Östra Storgatan 24
Sara Rudolfsson, kommunstyrelsens ordförande i Olofström, medverkar vid detta seminarium som arrangeras i samarbete med Techtank, det teknikkluster i södra Sverige som samlar avancerade industri- och teknikföretag.

Anmälan kan göras till maskin@oru.se. Agendorna för seminarierna som hålls under hösten 2017 på de andra orterna distribueras om några månader.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.


info box nyhedsbrev

Kontakta Daniel Wahlgren daniel.whlgren@agi.se +46 763178091

Publicerat av: 

Högskolan Väst får miljonstöd från EU

Högskolan Väst får 10 miljoner från EU, genom Tillväxtverket, för projektet SpaceLab. Tillsammans med GKN Aerospace ska de hjälpa svenska företag att behålla sin ledande position inom flyg- och rymdindustrin.

Publicerat av: 

3d-portal ska boosta affärer

PostNord lanserar en molnbaserad 3d-portal. – Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3d-marknaden mer tillgänglig, menar PostNord Strålfors vd Ylva Ekborn. 

Publicerat av: 

GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att förse skolor runt om i världen med 3d-skrivare. I höst levereras 600 polymer 3d-skrivare ut till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: 

RISE blir helägare av Swerea

Den svenska forskningskoncernen Swerea blir helägt av forskningsinstitutet RISE med start den 1 juli. Kunderna kommer inte att påverkas, menar Mats Lundin som är vd på Swerea IVF. 

Publicerat av: 

3DVerkstan lär ut om förstärkta utskrifter

3DVerkstan bjuder in till after work den 20 juni om fiberförstärkta 3d-utskrifter. – Om du behöver egenskaper som hög styrka, hållfasthet och styvhet, finns det alternativ till metall, skriver 3DVerkstan.

Publicerat av: 

Ett hjärta sött som socker

Forskare från University of Illinois har utvecklat en ny typ av 3d-skrivare som kan tillverka komplexa former av sockeralkohol-lösningar. Något som kan användas för att odla biologisk vävnad.

Publicerat av: