PLM Group utökar samarbetet med Dassault Systèmes

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 8 maj 2017

PLM Group är sedan länge en etablerad återförsäljare av Dassault Systèmes SOLIDWORKS-programvara i Norden. Nu utvidgar man samarbetet med varandra, vilket innebär att PLM Group blir så kallad Value Solutions-partner i Norden och Baltikum. PLM Group kommer också att börja sälja 3DEXPERIENCE-plattformen i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island, Estland, Lettland och Litauen.

PLM Group grundades 2009 då fem ledande SOLIDWORKS-återförsäljare i Norden slog sig samman. Sedan 2014 tillhandahåller företaget även 3d-skrivare från 3D Systems för additiv tillverkning. PLM Group har omkring 130 anställda och 17 lokalkontor på sju nordiska och baltiska marknader. Den årliga omsättningen är cirka 30 miljoner euro.

På senare år har PLM Group sett ett ökat behov hos sina större kunder, som efterfrågat en mer omfattande lösning för att sammanföra produkt- och processdata, och med bättre samarbetsmöjligheter för alla inblandade parter. Lösningen skulle också kunna anpassas efter de senaste tekniska trenderna, som exempelvis additiv tillverkning. Mot denna bakgrund sökte PLM Group en skalbar lösning, som även kunde passa snabbväxande små och mellanstora företag.

– 3DEXPERIENCE-plattformen möter behoven hos våra kunder som efterfrågar en flexibel och anpassningsbar lösning med låg risk och som erbjuder stora effektivitetsfördelar. Dessutom passar 3DEXPERIENCE-plattformen perfekt med våra ambitioner att stödja våra kunder med lösningar som hjälper dem att övervinna sina utmaningar och som erbjuder mervärde. Med hjälp av plattformen kan vi lotsa våra kunder steg för steg genom den digitala omvandlingen av deras företag, säger Jan Lundström, vd för PLM Group.

 

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1