Rapport om 3d-skrivarteknik i skolan

En ny rapport från analysföretaget Research and Markets ser närmare på hur användningen av 3d-skrivarteknik för skolor och utbildningsinstitut utvecklas mellan 2017-2021. Enligt företaget kommer den årliga tillväxttakten att landa på närmare 20 procent. Det är nästan i linje med den årliga utvecklingen för den globala 3d-skrivarmarknaden.

Rapporten Global 3D Printing Market in Education Sector 2017-2021 bygger på data från ledande industriexperter och täcker marknadssektorer och förväntad tillväxt de kommande fem åren. I rapporten ingår även en diskussion med några av de ledande leverantörerna på området.

En tydlig trend inom skolor och utbildning är det växande antalet makerspace. Dessa samarbets-hubbar ligger ofta i nära anslutning till grundskolor, gymnasier och högskolor/universitet. Ofta består maskinparken i dessa inte bara av 3d-skrivare, utan även av fräsar, laserskärare, programvara, svetsutrustning, med mera.

En av de huvudsakliga drivkrafterna för tillväxttakten är de ökande investeringarna i 3d-skrivarteknik och hur användningen av tekniken främjar inlärning och entreprenörskap.

Mer info om rapporten finns här

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Industrimässa flyttar till nätet

Elmia Subcontractor Connect 2020. Så heter Elmias nya digitala mötesplats som ska äga rum 10–13 november, istället för industrimässan Elmia Subcontractor. – Det finns ett stort behov och en stark önskan bland våra utställare och besökare att träffas, säger Helena Åhs, mässansvarig för Elmia Subcontractor.

Publicerat av: