Scan 3D Innovations och DevinSense
startar 3D TECH CENTER

Scan 3D Innovations och DevinSense öppnar tillsammans ett nytt 3D TECH CENTER i Stockholm Järfälla. Här ska de hjälpa företag att driva teknikrelaterade projekt och lösa tekniska utmaningar.

DevinSense, som arbetar med 3d-visualiseringar inom olika områden, skanningsföretaget Scan 3D Innovation (S3DI) gör nu en gemensam satsning för ett nytt 3d tech center. ”3D Tech Studio” ska bli en plats där S3DI:s och DevinSense respektive produkter kan demonstreras och företag utifrån ska kunna driva teknikrelaterade projekt. 

Johan Mattsson Beskow, grundare av DevinSense, mitt i arbetet med att installera ”MOCAPen” (Motion Capture-utrustning).

– Står man inför en teknisk utmaning eller om man har ett problem som kan lösas med hjälp av vår teknik eller mjukvara kan man komma hit och arbeta för att ta sig an utmaningarna, säger Johan Beskow som är grundare av DevinSense.

På plats kommer företagen kunna få support och hjälp att hitta lösningar på olika tekniska problem. Studion erbjuder hela Geomagics produktsortiment inom friforms-framställning, 3d-skanning och CAD på plats, samt enklare form av 3d-printing för att hela arbetsflöden skall kunna verkställas.

– Vi har ett unikt nätverk av kompetensresurser som vi kan nyttja och många bra underkonsulter som snabbt kan rycka in och hjälpa till. Har man själv inte tillgång till högkvalitativ 3d-skanning eller Motion Capture studio kan man komma hit och nyttja tekniken.

Studion, som kommer vara belägen i DevinSense nya lokaler i Järfälla, är något helt nytt och unikt för Sverige, menar S3DI:s vd Teddy Larsson.

– Vi har en explosionsartad tillväxt och intresse i Artecs 3d-scanner just nu, genom Studion kommer vi ha en bra bas för att täcka upp för det ökade intresset, inte bara i Stockholmsregionen utan i hela mellansverige, säger Teddy och utvecklar:

Den nya tech-studion blir något helt nytt och unikt för Sverige, menar Scan 3D Innovations vd Teddy Larsson. 

– VR, AR, spelmarknaden, konstruktion och design, ortopedi, biomekanik, medicinsk bildbehandling och arkitektur – det finns möjligheter inom alla områden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Kreativt golv ger sken av norr

Med inspiration av norrsken skapade den spanska arkitekten och designern Patricia Urquiola ett golv, dekorerat genom 3d-teknik, inför BMW:s utställning ”Progressive Luxury meet Creative Excellence”. 

Publicerat av: 

Forskare fixar 3d-skanning med mobilen

Vill du 3d-skanna direkt med din mobiltelefon? Nu har forskare från Korea och Spanien har kommit fram till en metod för att skanna föremål i 3d med en vanlig kamera eller mobilkamera. 

Publicerat av: 

Ny 3d-skrivare ska förfina smyckena

Solidscape har som mål att hälften av all smyckestillverkning i världen ska baseras på 3d-utskrifter. Nu lanserar de 3d-skrivaren SolidscapeDL, som ett steg i rätt riktning.

Publicerat av: 

Acron växlar upp med nytt förvärv

Acron, den Anderstorpsbaserade servicebyrån inom additiv tillverkning, förvärvar nu konsultbyrån Plastic Engineering Scandinavia AB. – Det här är ett viktigt steg framåt för oss, säger Acrons vd Kenny Johansson.

Publicerat av: 

Grow: ”Prototyper är en självklarhet”

Tata Steel och svenska designbyrån Grow tog hem pris i designtävlingen Dieline Awards. – Med 3d-print kan man komma väldigt nära hur den riktiga produkten kommer se ut på detaljnivå, säger Kim Onchoi-Stenmark från designbyrån Grow.

Publicerat av: 

Munstycke ska mata pellets på nolltid

Massive Dimension lanserar munstycke för pellets. Enligt tillverkaren kommer användaren kunna skriva ut en mycket större mängd material åt gången, i jämförelse med de vanliga FDM och FFF-munstyckena.

Publicerat av: