Scan 3D Innovations och DevinSense
startar 3D TECH CENTER

Scan 3D Innovations och DevinSense öppnar tillsammans ett nytt 3D TECH CENTER i Stockholm Järfälla. Här ska de hjälpa företag att driva teknikrelaterade projekt och lösa tekniska utmaningar.

DevinSense, som arbetar med 3d-visualiseringar inom olika områden, skanningsföretaget Scan 3D Innovation (S3DI) gör nu en gemensam satsning för ett nytt 3d tech center. ”3D Tech Studio” ska bli en plats där S3DI:s och DevinSense respektive produkter kan demonstreras och företag utifrån ska kunna driva teknikrelaterade projekt. 

Johan Mattsson Beskow, grundare av DevinSense, mitt i arbetet med att installera ”MOCAPen” (Motion Capture-utrustning).

– Står man inför en teknisk utmaning eller om man har ett problem som kan lösas med hjälp av vår teknik eller mjukvara kan man komma hit och arbeta för att ta sig an utmaningarna, säger Johan Beskow som är grundare av DevinSense.

På plats kommer företagen kunna få support och hjälp att hitta lösningar på olika tekniska problem. Studion erbjuder hela Geomagics produktsortiment inom friforms-framställning, 3d-skanning och CAD på plats, samt enklare form av 3d-printing för att hela arbetsflöden skall kunna verkställas.

– Vi har ett unikt nätverk av kompetensresurser som vi kan nyttja och många bra underkonsulter som snabbt kan rycka in och hjälpa till. Har man själv inte tillgång till högkvalitativ 3d-skanning eller Motion Capture studio kan man komma hit och nyttja tekniken.

Studion, som kommer vara belägen i DevinSense nya lokaler i Järfälla, är något helt nytt och unikt för Sverige, menar S3DI:s vd Teddy Larsson.

– Vi har en explosionsartad tillväxt och intresse i Artecs 3d-scanner just nu, genom Studion kommer vi ha en bra bas för att täcka upp för det ökade intresset, inte bara i Stockholmsregionen utan i hela mellansverige, säger Teddy och utvecklar:

Den nya tech-studion blir något helt nytt och unikt för Sverige, menar Scan 3D Innovations vd Teddy Larsson. 

– VR, AR, spelmarknaden, konstruktion och design, ortopedi, biomekanik, medicinsk bildbehandling och arkitektur – det finns möjligheter inom alla områden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.