Scan 3D Innovations och DevinSense
startar 3D TECH CENTER

Scan 3D Innovations och DevinSense öppnar tillsammans ett nytt 3D TECH CENTER i Stockholm Järfälla. Här ska de hjälpa företag att driva teknikrelaterade projekt och lösa tekniska utmaningar.

DevinSense, som arbetar med 3d-visualiseringar inom olika områden, skanningsföretaget Scan 3D Innovation (S3DI) gör nu en gemensam satsning för ett nytt 3d tech center. ”3D Tech Studio” ska bli en plats där S3DI:s och DevinSense respektive produkter kan demonstreras och företag utifrån ska kunna driva teknikrelaterade projekt. 

Johan Mattsson Beskow, grundare av DevinSense, mitt i arbetet med att installera ”MOCAPen” (Motion Capture-utrustning).

– Står man inför en teknisk utmaning eller om man har ett problem som kan lösas med hjälp av vår teknik eller mjukvara kan man komma hit och arbeta för att ta sig an utmaningarna, säger Johan Beskow som är grundare av DevinSense.

På plats kommer företagen kunna få support och hjälp att hitta lösningar på olika tekniska problem. Studion erbjuder hela Geomagics produktsortiment inom friforms-framställning, 3d-skanning och CAD på plats, samt enklare form av 3d-printing för att hela arbetsflöden skall kunna verkställas.

– Vi har ett unikt nätverk av kompetensresurser som vi kan nyttja och många bra underkonsulter som snabbt kan rycka in och hjälpa till. Har man själv inte tillgång till högkvalitativ 3d-skanning eller Motion Capture studio kan man komma hit och nyttja tekniken.

Studion, som kommer vara belägen i DevinSense nya lokaler i Järfälla, är något helt nytt och unikt för Sverige, menar S3DI:s vd Teddy Larsson.

– Vi har en explosionsartad tillväxt och intresse i Artecs 3d-scanner just nu, genom Studion kommer vi ha en bra bas för att täcka upp för det ökade intresset, inte bara i Stockholmsregionen utan i hela mellansverige, säger Teddy och utvecklar:

Den nya tech-studion blir något helt nytt och unikt för Sverige, menar Scan 3D Innovations vd Teddy Larsson. 

– VR, AR, spelmarknaden, konstruktion och design, ortopedi, biomekanik, medicinsk bildbehandling och arkitektur – det finns möjligheter inom alla områden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


EOS: ”En miljon lasrar”

3d-skrivarleverantören EOS premiärvisar sin LaserProFusion-teknik för polymerutskrifter på Formnext-mässan. En teknik som enligt EOS ska kunna ersätta formsprutning för serieproduktion. 

Publicerat av: 

Elmia sätter fokus på fordon

Fordonsindustrin anammar additiv tillverkning på nya sätt. –Fordonstillverkare har på senare tid börjat arbeta med att förändra hela bilens konstruktion, menar Dr Sascha Peters från material- och teknikföretaget Haute Innovation.

Publicerat av: 

Prototal: ”Vi vill bli världens snabbaste leverantör av plastkomponenter”

Prototalkoncernen har förvärvat företag med en sak i sikte: Att bli världens snabbaste leverantör av plastkomponenter. Med en rad strukturella förändringar det senaste året sätter de nu fokus på tre kärnområden: 3d-printing, PUR-gjutning och formsprutning med tillhörande verktygstillverkning.

Publicerat av: 

Det får du inte missa under Formnext

Flera företag släpper hintar om vad som kommer gå att skåda under Formnext-mässan i Frankfurt, 13-16 november. Vi listar några av aktörerna som kommer att finnas på mässgolvet.

Publicerat av: 

Ger sig Mitsubishi in i
3d-världen?

Nyligen har flera internationella medier fått information om att Mitsubishi arbetar på en ny 3d-metallskrivare. Det är ännu inte namngivet och det kan vara att det enbart är en prototyp. Men inom två till tre år kan Mitsubishis intåg på marknaden vara ett faktum. 

Publicerat av: 

Siemens anställer ny designpartner

Siemens Industrial Turbomachinery AB, med fäste Finspång, har gett Etteplan i uppdrag att designa nya delar och applikationer för hjälpsystem till gasturbiner som framställs genom additiv tillverkning. 

Publicerat av: 

Gillette erbjuder personlig design

Gillette provar ett nytt koncept för att leverera rakupplevelser till män. Tillsammans med Formlabs startar de konceptet The Razor Maker – 3d-utskrivna och personaliserade handtag för rakhyvlar.

Publicerat av: 

Kodak och Evolve tekniksatsar

Kodak och Evolve Additive Solutions ska bistå varandra i företagens tekniska utveckling. – Vi är väldigt glada för möjligheten att expandera egenskaperna med vår elektrofotografiska plattform utanför 2d-utskrift till 3d-utskrift, säger Kodaks John O’Grady.

Publicerat av: 

De lägger i nästa växel

Additive Industries och 3rd Dimension Industrial 3D Printing ingår partnerskap. 3rd Dimension la nyligen sin första beställning hos Additive Industries på den uppmärksammade metallskrivaren MetalFAB1.

Publicerat av: 

Här kan additiv tillverkning blomstra

En kartläggning av additiv tillverkning i Mellansverige har gjorts på uppdrag av 9 svenska regioner. Resultatet visar stor potential för industrier i Mellansverige, men också ett behov av kompetensutveckling.

Publicerat av: 

Flera spännande talare klara för AM-Dagen

Den 5 december är det dags för AM-Dagen, 3dp.se:s årliga konferens om 3d-utskrivna slutprodukter för svenska teknikföretag inom bland annat fordons, flyg- och verkstadsindustri. Nu är ännu fler talare klara för dagen!

Publicerat av: 

Ford prisas för 3d-verktyg

Ford vinner samtliga pris för additiv tillverkning i Automotive Innovation Awards Competition. Detta efter att ha tillverkat verktyg för fordon med hjälp av additiv tillverkning.

Publicerat av: