”3d-printade smycken kan bli en norm”

Ve and Vile startades av Benjamin Waye (till vänster) och Nick Nicksan och har växt från ett litet startup till att i dag bestå av ett team på tio personer.

Ve and Vile startades av Benjamin Waye (till vänster) och Nick Nicksan och har växt från ett litet startup till att i dag bestå av ett team på tio personer.

Benjamin Waye och Nick Nicksan insåg att det saknades smidiga sätt att skräddarsy smycken på. Med företaget Ve and Vile har de lyft 3d-printade smycken till nya nivåer.

Ve and Vile fick sin start efter att Nick ville skapa en skräddarsydd ring till sin pappa. Men snart märkte han att ingen leverantör kunde erbjuda en lösning som matchade hans idé. Tillsammans med teknikintresserade Benjamin bestämde de sig för lösa problemet – med hjälp av 3d-skrivartekniken.

– Vi hade hört talats om att det gick att printa i metall. Men alla tillverkare jag ringde runt till sa att det inte gick eftersom guld var för reflekterande – vilket inte fungerade med lasern i skrivaren. Men så kom vi i kontakt med ett bolag som hade fått till rätt inställning på lasern och konsistens på metallpulvret. Så sen var det bara att köra igång, berättar Benjamin. 

 

Från två till tio

I dag består företaget av tio personer – allt från utvecklare, 3d-artister, grafisk designer till marknadsavdelning. Via sin plattform säljer de allt från ringar, klockor till pennor. Här har kunden möjlighet att själv se hur smycket kommer se ut innan det skickas för utskrift i Italien, där företaget hyr in sig på en byggyta hos tillverkaren Sisma. I dagsläget finns det bara två bolag i världen som 3d-printar i guld, silver och platina, säger Benjamin.

– Tekniken gör att vi kan skapa objekt som innan var alldeles för komplicerade. Du har inte samma kostnadsbegräsningar när det kommer till olika design. Det är speciellt viktigt när det gäller skräddarsydda smycken eftersom vi kan vara transparenta och bara ta betalt för vikten av smycket.

Tekniken som används kallas laser sintring och bygger objekt lager på lager, genom en laser som smälter metallpulvret. Tekniken öppnar upp för helt nya möjligheter, både när det gäller design och kostnad, menar Benjamin.

 

Nästa steg för företaget kan vara att köpa in en egen 3d-skrivare.

– Vi är i en diskussion om en investering för att köpa en egen 3d-skrivare. Byggplattan för en sådan skrivare är 80 x 80 millimeter, men maskinerna är stora, bland annat på grund av kammaren undertill som fångar upp all damm. Tillverkningen måste ske under väldigt kontrollerade omständigheter för bara du nyser kan du förlora en massa metallpulver, 

24 timmar om dygnet

I framtiden ser duon att traditionell tillverkning kommer få kliva åt sidan för nyare metoder.

– Vi har en dröm om att få 3d-printingindustrin till Sverige. All produktion kommer inte vara 3d-printad men vi ser att detta kommer att ersätta stora delar av produktionen och skräddarsydda ringar kommer garanterat bli printade när kostnaden för skrivare och mjukvaran går ner och skrivarna blir lättare att använda, säger Benjamin och fortsätter:

– Vi ser framför oss en hel hall med 3d-skrivare som kan producera smycken on demand, 24 timmar om dygnet.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


EOS ändrar i ledet

EOS gör nu ett skifte i sin ledningsgrupp. Ny vd blir Marie Langer. – Vi vill att vår teknologi ska göra mer än bara driva ekonomisk tillväxt, säger Marie Langer.

Publicerat av: 

Orb släpper kulformad byggkammare

Orbital Compsites har tagit fram ett nytt modulärt, robotiserat 3d-skrivarsystem. – Vi integreras sömlöst i en 5G-aktiverad Industri 4.0-miljö, säger Cole Nielsen, grundare av Orbital Composites

Publicerat av: 

Prototal: ”Den stora tillväxten ligger i serieproduktion”

Deras senaste miljoninvestering samt en ny majoritetsägare som tillträtt, är bara några steg för att Prototal ska stå högst på listan när företagen inser vad den additiva tekniken kan erbjuda. – Vi är i en industriell och digitaliseringsfas som innebär utveckling mot nya marknader och segment samt förbättringar i förutsättningar för befintliga kunder, säger vd Henrik Lundell.

Publicerat av: 

PLM presenterar programvara

Den 15 oktober arrangerar PLM Group en konferens med fördjupning inom programvarulösningar för additiv tillverkning. Besökarna kommer bland annat få en genomgång av den senaste versionen av Solidworks. 

Publicerat av: 

Bättre öl med 3d-printing

I samarbete med GE Additive, har världens äldsta bryggeritillverkare Kaspar Schultz Gmbh i Tyskland utvecklat ett 3d-utskrivet omrörarblad, som ska kunna fördela spannmålen i ölsoppan bättre.

Publicerat av: 

Formnext växlar upp

Fler än 740 utställare väntas vara på plats under årets Formnext-mässa i Frankfurt den 19–22 november. Mässan är en av de ledande inom additiv tillverkning och firar i år fem år med att växa in i två nya mässhallar. 

Publicerat av: 

Turbinblad av cellulosa visas på Elmia

Under årets Elmia Subcontractor-mässa, den 12–13 november, kommer ett 3d-printat turbinblad av levande organismer visas upp. – Efterfrågan på nya biologiska och hållbara material är stort över hela världen, säger Doktor Sascha Peters, grundare av Berlinbaserade Haute innovation.

Publicerat av: