Konferens med metallfokus

Den 25–27 november arrangeras konferensen Metal Additive Manufacturing Conference 2019 i Örebro. Här ska besökarna kunna tanka en massa kunskap om additiv tillverkning av metall.

För fjärde gången arrangerar ASMET, Austrian Society for Metallurgy and Materials en konferens om additiv tillverkning av metall på Örebro Slott. Målgruppen är beslutsfattare, ingenjörer, utvecklare, industriexperter, forskare och studenter.

Några av de talare som presenteras är Nader Asnafi, professor vid Örebro universitet, Peter Priklbauer, innovationschef på Airbus Operations GmbH och professor Juergen Stampfl från Tekniska Universitetet i Vienna.

Ämnesområdena som kommer presenteras under konferensen är metallpulver, system och utrustning för MAM-tekniken, additiv design och tillverkning, processer för följande tekniker: Laser melting, electron beam melting och direct energy deposition. Samt additiva processer och kvalitetskontroller, efterbehandling av additivt tillverkade delar, verktyg, rymd- flygindustri, fordonsindustri, medicin, och de senaste forskningsområdena.

Konferensen sponsras av bland annat Siemens, GE Additive, Uddeholm och Lasertech.

Läs mer om konferensen här.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arcam visar upp nytt produktionscenter

GE Additives Arcam sätter nu sitt märke på kartan med ett helt nytt produktionscenter i Göteborg. Den 20 februari invigdes centret samtidigt som företaget avslöjade en väntad femfaldig tillväxt de kommande fem till tio åren.

Publicerat av: 

BLB fortsätter att expandera 

3d-skrivarutvecklaren BLB Industries har planer på att expandera verksamheten ytterligare under 2020. Det gäller både sitt nätverk av samarbetspartners men också internt.  

Publicerat av: 

PLM breddar produktportföljen

PLM Group adderar Dyemansions system för efterbehandling av additivt tillverkade komponenter till produktportföljen. – Vårt mål är att skapa effektiva lösningar för alla behov i branschen, säger Gøran Jenssen, Business Unit Manager för 3d-printing på PLM Group.

Publicerat av: 

Tacklar frågan om driftstopp

Underhållsmässan i Göteborg ska ta grepp om två tekniker som kan minska risken för oplanerade driftstopp är sensorteknik och additiv tillverkning. – Det här är tekniker som utvecklas i snabb takt, säger Sten Farre, forskningsingenjör på Rise.

Publicerat av: 

Ford 3d-printar säkra muttrar

Med hjälp av 3d-skrivartillverkaren EOS har biljätten Ford hittat en lösning för att tillverka unika fälgmuttrar. Förhoppningen är att minska antal stölder av fälgar.

Publicerat av: 

Addema: ”Vi fortsätter expandera”

Den Jönköpingsbaserade servicebyrån Addema planerar att fortsätta expandera under 2020, likt tidigare år. – Vi ser att 2020 har börjat väldigt bra, säger Claes Sjödahl på Addema.

Publicerat av: