De blir först ut i Norden med fullfärgsskrivare från HP

Multi Jet Fusion 580.

HP Multi Jet Fusion 580.

3D Center gjorde nyligen sin första installation i Norden av en HP Multi Jet Fusion 580 hos en svensk servicebyrå. – Fullfärgsfunktionen skapar också helt nya och unika möjligheter när det kommer till additiv tillverkning, säger Martin Ericson, teknisk säljare på IVG Engineering.

Det var i våras som 3D Center installerade två nya HP-skrivare i sitt showroom i Västervik. En av dem var HP Jet Fusion 580, en fullfärgsskrivare som kan printa detaljer i nylon.

Ulf Qviberg, vd 3D Center.

Ulf Qviberg, vd 3D Center.

Nu har den första maskinen installerats hos teknikservicebyrån IVG Engineering i Gislaved. De blir därmed den första servicebyrån i Norden som kan leverera färgutskrifter med HP Multi Jet Fusion-tekniken, skriver 3D Center.

Med den nya 500-serien från HP breddas möjligheterna med additiv tillverkning ytterligare. Prototyper och produkter kan nu produceras i fullfärg med åldersbeständiga och hållbara nylonmaterial. Detta ger företag helt nya förutsättningar för produktutveckling samt att spara både tid och kostnader, säger Ulf Qviberg, vd på 3D Center.

Martin Ericson arbetar som teknisk säljare på IVG Engineering. Han ser flera fördelar med den nya skrivaren.

– Vi ser många nya möjligheter inom prototyp och produktutveckling med den här tekniken. Vi ser även att framtidens smarta produkter kan tillverkas genom serietillverkning med den här tekniken. Fullfärgsfunktionen skapar också helt nya och unika möjligheter när det kommer till additiv tillverkning, exempelvis tryck av logotyper och märkning.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.