Acron stärker efterbehandlingen

De nya blästerskåpen PowerShotShotpeening till vänster och PowerShotCleaning till höger.

De nya blästerskåpen PowerShotShotpeening till vänster och PowerShotCleaning till höger.

Den Anderstorpsbaserade servicebyrån Acron investerar en halv miljon för att optimera sin additiva processer. Det gäller automatiska blästerskåp, PSC och PSS, från DyeMansion som innebär att efterbehandlingen blir ännu mer automatiserad än tidigare.

Kenny Johansson, vd Acron.

Kenny Johansson, vd Acron.

Med den nya tekniken går SLS-detaljerna två steg. I PSC tas de resterande pulvret bort medan ytan jämnas ut och poleras på ytan i steg två – PSS.

Varje skåp består av två munstycken för blästermedel och två munstycken för joniserad luft. Detaljerna läggs i en roterande trumma för att samtliga detaljer ska nås av blästermedel under ett par minuter innan det slår över till luft för att blåsa bort damm och kvarvarande blästermaterial.

När vi kör hundratals, tusentals och till och med hundratusentals SLS-detaljer på en order håller det inte att hantera varje detalj för sig. Det tar tid och kostar därmed pengar. En anledning till att SLS-detaljer kommit ner i pris och tillåter metoden som produktionsmetod just att vi eliminerat den tiden genom att automatisera, säger Acrons vd Kenny Johansson.

 

 

Enligt Acron kommer investeringen efter att de märker ett ökat intresse och behov för tjänsten.

Jag skulle säga att det egentliga startskottet var när vi först började se över ytkvalitén och infärgningen för snart fem år sedan, som det blev allmänt mer accepterat med SLS som produktionsmetod. Tidigare fick vi en grövre yta som kändes porös och spröd även om så inte var fallet. Det har vi kommit ifrån i dag och vårt rekord ligger på 240 000 detaljer på samma order. Vi levererade dessa på under två veckor, avslutar Kenny Johansson.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fler ska utbildas inom 3d-printing

Additiv tillverkning – högskoleingenjör maskinteknik. Så ska Mittuniversitetets nya utbildning heta. – Vår nya utbildning är eftertraktad av branschen, säger Lars-Erik Rännar, docent i maskinteknik, på Mittuniversitetet.

Publicerat av: 

De satsar på programvara

PLM Group, återförsäljare av HP, 3D Systems och Markforged på den nordiska marknaden, satsar nu på programvara. Därför ingår de ett partnerskap med den belgiska utvecklaren Materialise.

Publicerat av: 

Postnord köper 3d-skrivare från HP

Postnord stärker sin 3d-printverksamhet med en ny 3d-skrivare från HP. – Med den här tekniken kan vi effektivisera hela leverantörskedjan och kapa hela steg i distributionen, säger Tomas Lundström, Head of 3D på PostNord Strålfors.

Publicerat av: 

Mindre plast – fler brädor

Ett franskt företag vid namn Hexa Surfboard har satsat helhjärtat på att designa och 3d-printa miljövänliga surfbrädor. Målet är att minska plasten i haven.

Publicerat av: 

Raplas vd: ”Många försöker hitta en lösning på problem som inte finns”

3d-skrivartillverkaren Raplas växer sig starkare på marknaden och säljer allt fler 3d-skrivare i bland annat Nordeuropa. 3dp har träffat Raplas grundare för att prata mer om hur företaget startades och hur det har utvecklats sedan dess.

Publicerat av: 

Det ska hjälpa patienter att andas

3d-printade patientspecifika stentar godkänns av US Food and Drug Administration (FDA). – Andning är något som många tar för givet, men för många av dessa patienter kan varje andetag vara en kamp, säger doktor Tom Gildea vid Cleveland Clinic som står bakom innovationen. 

Publicerat av: 

Trender inom 3d-printing 2020

HP släpper en rapport med vad de förutspår kommer bli 8 nyckeltrender för år 2020 inom 3d-printing. På listan finns bland annat automatiserade flöden, spårbara delar, fler studenter och växande marknad för skor, glasögon och dental.

Publicerat av: 

Snart kan du äta 3d-printad fisk till middag

Tidningen The San Diego Union-Tribune rapporterade nyligen om att Foodtechföretaget BlueNalu i San Diego, USA, med hjälp av cellvävnad har lyckats 3d-printa labbodlad fisk. Något som kan finnas på marknaden inom två år.

Publicerat av: 

3d-världen sörjer SLS-pionjär

3d-printingsamhället sörjer bortgången av Carl Robert Deckard, uppfinnaren av tekniken Selektiv laser sintring. Han var en pionjär inom additiv tillverkning och ägde hela 27 patent.

Publicerat av: 

EOS: ”Intresset för 3d-printing med polymerer ökar”

Additiv tillverkning med olika plastmaterial blir alltmer populärt i serieproduktion, skriver EOS i ett pressmeddelande. Enligt företaget är drivkraften bakom ökningen möjligheten att gång på gång kunna tillverka högkvalitativa delar.

Publicerat av: