EOS ändrar i ledet

Marie Langer, ny vd på EOS GmbH.

Marie Langer, ny vd på EOS GmbH.

EOS gör nu ett skifte i sin ledningsgrupp. Ny vd blir Marie Langer. – Vi vill att vår teknologi ska göra mer än bara driva ekonomisk tillväxt, säger Marie Langer.

I oktober i år introducerade företaget en produktlinjerorienterad struktur med fyra centrala avdelningar: metallststem, polymersystem, material, mjukvara och innovation. Nu gör de även omstruktureringar i ledningen för att positionera företaget för en dynamisk och snabbrörlig marknad. Vd-positionen intas av Marie Langer, grundaren Dr. Hans J. Langers dotter.

– Från både en teknisk och organisatorisk synpunkt så är EOS optimalt positionerade för en lysande framtid. Min vision är att EOS ska fortsätta att vara banbrytande inom industriell 3d-skrivarteknik och att företaget på ett hållbart sätt ska bidra till att lösa de enorma utmaningar vi står inför i dag. Vi vill att vår teknologi ska göra mer än bara driva ekonomisk tillväxt. Vi vill att den ska bidra till positiva fördelar för både klimat och sociala frågor, säger Marie Langer.

 

Tags: , ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: 

“Vi kände ett samhällsansvar”

Umeå universitet levererar 2 000 visirhållare till Socialtjänsten i kommunen.
– Det är fascinerande att se hur engagerade folk blir och vilken vilja det finns att lösa problemen när man ställs inför en sådan här situation, säger Madelen Bodin, föreståndare för Curiosum.

Publicerat av: 

EOS: “Tre lärdomar från coronakrisen”

Den rådande coronapandemin har skakat vårt samhälle, men situationen ger oss också insikt i hur teknik och samarbete kan göra skillnad, menar Markus Glasser på EOS som listat tre viktiga lärdomar om 3d-printing i samband med coronakrisen.

Publicerat av: 

HP släpper nytt material

HP släpper ett nytt polypropen-material och tillkännager samtidigt nya partnerskap. Enligt företaget lämpar det nya materialet sig väl för fordon- konsument-, industri- och medicinsk sektor.

Publicerat av: