Prototal köper upp Acron Formservice

Henrik Lundell, vd, och Jonas Sandwall, marknadschef på Prototal.

Henrik Lundell, vd, och Jonas Sandwall, marknadschef på Prototal.

Den Anderstorpsbaserade servicebyrån Acron köps upp av Prototal. Tillskottet kommer komplettera Prototals satsningar inom additiv tillverkning i Jönköping och i Ystad.

Prototal väljer att expandera sin position på den nordiska marknaden inom additiv tillverkning genom att förvärva servicebyrån Acron i Anderstorp. Henrik Lundell, vd på Prototal, är mycket nöjd med det senaste förvärvet:

Det goda samarbete som vi haft genom åren med Acron, förstärks härmed till att utgöra en naturlig del av vår verksamhet. Inom ramen för Prototals nya verksamhetsinriktning – med ökat fokus på digital produktion av plastkomponenter innebär förvärvet av Acron en betydande adderad förmåga att serva våra kunder med oslagbar service.

Kenny Johansson, vd på Acron.

Kenny Johansson, vd på Acron.

Naturligt steg för verksamheten

Enligt Kenny Johansson, vd på Acron, är det ett naturligt nästa steg för verksamheten.

Prototal som ägare till Acron kommer att ge våra kunder en betydligt bredare produkt- och teknikplattform och i tillägg en ökad servicegrad avseende kapacitet, kompetens och leverans. Att låta Acron ingå i Prototalgruppen är ett naturligt nästa steg för verksamhetens fortsatta utveckling och skapar nya förutsättningar för utveckling.

Kompletterar utbud

Prototal Industries omsätter i dag 320 miljoner kronor och har 175 anställda på fyra orter, bland annat i Jönköping och Ystad.

– Förvärvet av Acron kompletterar våra satsningar inom additiv tillverkning i Jönköping och i Ystad. Produktionskapaciteten inom Acron, i kombination med vår befintliga, erbjuder marknaden ett omfattande utbud av industriella 3d-printers inom teknikerna SLA, SLS och MJF, avslutar Henrik Lundell.

En kommentar till “Prototal köper upp Acron Formservice”
  1. Erling Svensson skriver:

    Stort grattis till förvärvet av ACRON.
    Om ni behöver högklassiga metallutskrifter, kontakta oss!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fordonsjätte printar medicinsk utrustning

Ford i USA inleder nya samarbeten för att för att möta efterfrågan på munskydd och respiratorer. – På Ford känner vi en skyldighet att bidra i dessa tider, säger Bill Ford, styrelseordförande för Ford Motor Company.

Publicerat av: 

Prototal serietillverkar skyddsutrustning

Efter ökad förfrågan på skyddsutrustning inom vården, i samband med Coronaviruset, börjar Prototal serietillverka skyddsvisir. – Vi såg möjligheten att snabbt ta fram ett skydd för att akut hjälpa sjukvården, säger Jonas Sandwall marknadschef på Prototal.

Publicerat av: 

Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: