Prototal blir en del av HP:s
nätverk

Medlemskapet betyder att Prototal får tillgång till expertis hos HP och kan bli tilldelade fler affärsmöjligheter. I Prototals maskinpark i Jönköping finns i dag fyra HP-maskiner installerade.

Medlemskapet betyder att Prototal får tillgång till HP:s expertis som kan leda till fler affärsmöjligheter. I Prototals maskinpark i Jönköping finns i dag fyra HP-maskiner installerade.

Prototal blir en del av HP:s globala nätverk HP Digital Manufacturing Network. Inträdet i nätverket ska ge Prototal en möjlighet att expandera sin verksamhet ytterligare. – Mina förväntningar är nätverket ska generera ökade produktionsvolymer, säger Prototals vd Henrik Lundell. 

För mindre än ett år sedan gick HP ut med att de ville starta ett nätverk inom additiv tillverkning. Det mynnade sedan ut i en grupp av deras kunder som arbetar med tekniken.

Jonas Sandwall, marknadschef på Prototal bredvid Henrik Lundell, vd Prototal, och Yves Jamers, säljare för den nordiska marknaden från HP, som tar i hand på det nya samarbetet.

Jonas Sandwall, marknadschef på Prototal, bredvid Henrik Lundell, vd Prototal, och Yves Jamers, säljchef på den nordiska marknaden för HP, som tar i hand på det nya samarbetet under Elmia Subcontractor-mässan i Jönköping den 12–15 november.

– Fler och fler kunder vänder sig till oss för att de vill använda sig av additiv tillverkning, men inte ha produktionen inhouse. Istället vill de ha en eller två leverantörer som lever upp till vissa krav, så som vet hur man hanterar tekniken, har certifieringar och ett geografiskt spann som är intressant för HP, berättar Yves Jamers, 3D Printing Sales, Channel Manager Benelux och Sales Manager Nordics på HP.

Svenskt företag blir medlem

Det var för ett halvår sedan som företaget annonserade de första medlemmarna i nätverket, som finns runtom i världen. Nu är det totalt nio stycken med det senaste tillskottet, Prototal i Sverige.

– Vi började diskutera det med HP i början av året. Sedan dess har det varit mycket dokumentation, certifieringar, HP har besökt vår maskinpark och utvärderat våra HP-processer. Därefter har vi godkänts av HP, säger Henrik Lundell, vd på Prototal.

Prototal omsätter i dag 320 miljoner kronor och har 174 anställda. Medlemskapet öppnar dörren för Prototal att nå nya kunder via HP:s nätverk i hela världen.

– Vi kommer närmare HP och får en starkare relation, mer expertis och kunskap, samt marknadsföringen som HP är väldigt duktiga på. Mina förväntningar är nätverket ska generera ökade produktionsvolymer.

Hur ser HP att nätverket kommer se ut i framtiden?

– Just nu tycker jag att de företag som har gått med i vårt nätverk är helt rätt. Det vi tittar på är hur redo företaget är och våra nuvarande medlemmar vet vad tillverkningen innebär, medan majoriteten av servicebyråer inte vet det. Allt handlar om digital tillverkning, berättar Yves Jamers.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arno Held om att investera i AM-startups

– Ett av de vanligaste misstagen är till exempel att välja fel affärsänglar och ge dem för många aktier, säger Arno Held från AM Ventures Holding. Daniel Ljungstig från 3DVerkstan har intervjuat Arno Held för att djupdyka i hur ett startup-företag blir framgångsrikt.

Publicerat av: 

HP tackar nej till Xerox

I början av november skrev 3dp att Xerox gjort ett inofficiellt erbjudande om att köpa HP. Nu rapporteras det att HP däremot avvisat erbjudandet.

Publicerat av: 

Supexduplext och diamant hos Sandvik

Uppåt, uppåt, uppåt. Det är dit den additiva tekniken är påväg, berättade Mikael Schuisky i Sandviks monter på Formnext, där både den 3d-printade diamanten och gitarren var på plats.

Publicerat av: 

Automation i fokus på Formnext

Ett helt automatiserat arbetsflöde i hela den additiva tillverkningsprocessen är fortfarande ofullständig, menar Additive Manufacturing Technologies, som nu gör ett försök att ändra på detta.

Publicerat av: 

Mässdebut blev succé

Det blev debut för BLB Industries på årets Formnext-mässa, där företaget även avslöjade att de tar in en ny delägare. – Vi har tagit bolaget till en viss nivå och nu är det dags för nästa, säger Stefan Ek, vd på BLB Industries. 

Publicerat av: 

Mässa bjuder på premiärer

Fler än 800 utställare är på plats under Formnext-mässan i Frankfurt som pågår 19–22 november. Mässan är ett ledande event för den additiva tillverkningsbranschen och täcker in allt från programvara till efterbehandling.

Publicerat av: 

Metall i centrum hos
3d-teknikleverantör

Protech fortsätter sin satsning på metall. Under året har företaget börjat sälja 3d-skrivare från Desktop Metal och Xact Metal – två maskiner som båda gick att spana in i Protechs monter under Elmia Subcontractor. 

Publicerat av: 

Lasertech växlar upp

Lasertech växlar upp sin kapacitet inom additiv tillverkning. – Vi har investerat i ny teknik och nya maskiner. En kapacitetsökning helt enkelt, säger platschef Jonas Spalin.

Publicerat av: