Prototal blir en del av HP:s
nätverk

Medlemskapet betyder att Prototal får tillgång till expertis hos HP och kan bli tilldelade fler affärsmöjligheter. I Prototals maskinpark i Jönköping finns i dag fyra HP-maskiner installerade.

Medlemskapet betyder att Prototal får tillgång till HP:s expertis som kan leda till fler affärsmöjligheter. I Prototals maskinpark i Jönköping finns i dag fyra HP-maskiner installerade.

Prototal blir en del av HP:s globala nätverk HP Digital Manufacturing Network. Inträdet i nätverket ska ge Prototal en möjlighet att expandera sin verksamhet ytterligare. – Mina förväntningar är nätverket ska generera ökade produktionsvolymer, säger Prototals vd Henrik Lundell. 

För mindre än ett år sedan gick HP ut med att de ville starta ett nätverk inom additiv tillverkning. Det mynnade sedan ut i en grupp av deras kunder som arbetar med tekniken.

Jonas Sandwall, marknadschef på Prototal bredvid Henrik Lundell, vd Prototal, och Yves Jamers, säljare för den nordiska marknaden från HP, som tar i hand på det nya samarbetet.

Jonas Sandwall, marknadschef på Prototal, bredvid Henrik Lundell, vd Prototal, och Yves Jamers, säljchef på den nordiska marknaden för HP, som tar i hand på det nya samarbetet under Elmia Subcontractor-mässan i Jönköping den 12–15 november.

– Fler och fler kunder vänder sig till oss för att de vill använda sig av additiv tillverkning, men inte ha produktionen inhouse. Istället vill de ha en eller två leverantörer som lever upp till vissa krav, så som vet hur man hanterar tekniken, har certifieringar och ett geografiskt spann som är intressant för HP, berättar Yves Jamers, 3D Printing Sales, Channel Manager Benelux och Sales Manager Nordics på HP.

Svenskt företag blir medlem

Det var för ett halvår sedan som företaget annonserade de första medlemmarna i nätverket, som finns runtom i världen. Nu är det totalt nio stycken med det senaste tillskottet, Prototal i Sverige.

– Vi började diskutera det med HP i början av året. Sedan dess har det varit mycket dokumentation, certifieringar, HP har besökt vår maskinpark och utvärderat våra HP-processer. Därefter har vi godkänts av HP, säger Henrik Lundell, vd på Prototal.

Prototal omsätter i dag 320 miljoner kronor och har 174 anställda. Medlemskapet öppnar dörren för Prototal att nå nya kunder via HP:s nätverk i hela världen.

– Vi kommer närmare HP och får en starkare relation, mer expertis och kunskap, samt marknadsföringen som HP är väldigt duktiga på. Mina förväntningar är nätverket ska generera ökade produktionsvolymer.

Hur ser HP att nätverket kommer se ut i framtiden?

– Just nu tycker jag att de företag som har gått med i vårt nätverk är helt rätt. Det vi tittar på är hur redo företaget är och våra nuvarande medlemmar vet vad tillverkningen innebär, medan majoriteten av servicebyråer inte vet det. Allt handlar om digital tillverkning, berättar Yves Jamers.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Generas system säkrar stegen

Genera, en österrikiskt tillverkare av 3d-skrivare, lanserar två nya maskiner för utskrift och efterbearbetning. – Vi vill inte att våra kunder ska behöva köpa fem olika maskiner för att få det arbetsflöde som behövs för att tillverka deras delar, säger Klaus Stadlmann, grundare av Genera.

Publicerat av: