Prototal blir en del av HP:s
nätverk

Medlemskapet betyder att Prototal får tillgång till expertis hos HP och kan bli tilldelade fler affärsmöjligheter. I Prototals maskinpark i Jönköping finns i dag fyra HP-maskiner installerade.

Medlemskapet betyder att Prototal får tillgång till HP:s expertis som kan leda till fler affärsmöjligheter. I Prototals maskinpark i Jönköping finns i dag fyra HP-maskiner installerade.

Prototal blir en del av HP:s globala nätverk HP Digital Manufacturing Network. Inträdet i nätverket ska ge Prototal en möjlighet att expandera sin verksamhet ytterligare. – Mina förväntningar är nätverket ska generera ökade produktionsvolymer, säger Prototals vd Henrik Lundell. 

För mindre än ett år sedan gick HP ut med att de ville starta ett nätverk inom additiv tillverkning. Det mynnade sedan ut i en grupp av deras kunder som arbetar med tekniken.

Jonas Sandwall, marknadschef på Prototal bredvid Henrik Lundell, vd Prototal, och Yves Jamers, säljare för den nordiska marknaden från HP, som tar i hand på det nya samarbetet.

Jonas Sandwall, marknadschef på Prototal, bredvid Henrik Lundell, vd Prototal, och Yves Jamers, säljchef på den nordiska marknaden för HP, som tar i hand på det nya samarbetet under Elmia Subcontractor-mässan i Jönköping den 12–15 november.

– Fler och fler kunder vänder sig till oss för att de vill använda sig av additiv tillverkning, men inte ha produktionen inhouse. Istället vill de ha en eller två leverantörer som lever upp till vissa krav, så som vet hur man hanterar tekniken, har certifieringar och ett geografiskt spann som är intressant för HP, berättar Yves Jamers, 3D Printing Sales, Channel Manager Benelux och Sales Manager Nordics på HP.

Svenskt företag blir medlem

Det var för ett halvår sedan som företaget annonserade de första medlemmarna i nätverket, som finns runtom i världen. Nu är det totalt nio stycken med det senaste tillskottet, Prototal i Sverige.

– Vi började diskutera det med HP i början av året. Sedan dess har det varit mycket dokumentation, certifieringar, HP har besökt vår maskinpark och utvärderat våra HP-processer. Därefter har vi godkänts av HP, säger Henrik Lundell, vd på Prototal.

Prototal omsätter i dag 320 miljoner kronor och har 174 anställda. Medlemskapet öppnar dörren för Prototal att nå nya kunder via HP:s nätverk i hela världen.

– Vi kommer närmare HP och får en starkare relation, mer expertis och kunskap, samt marknadsföringen som HP är väldigt duktiga på. Mina förväntningar är nätverket ska generera ökade produktionsvolymer.

Hur ser HP att nätverket kommer se ut i framtiden?

– Just nu tycker jag att de företag som har gått med i vårt nätverk är helt rätt. Det vi tittar på är hur redo företaget är och våra nuvarande medlemmar vet vad tillverkningen innebär, medan majoriteten av servicebyråer inte vet det. Allt handlar om digital tillverkning, berättar Yves Jamers.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Mindre plast – fler brädor

Ett franskt företag vid namn Hexa Surfboard har satsat helhjärtat på att designa och 3d-printa miljövänliga surfbrädor. Målet är att minska plasten i haven.

Publicerat av: 

Raplas vd: ”Många försöker hitta en lösning på problem som inte finns”

3d-skrivartillverkaren Raplas växer sig starkare på marknaden och säljer allt fler 3d-skrivare i bland annat Nordeuropa. 3dp har träffat Raplas grundare för att prata mer om hur företaget startades och hur det har utvecklats sedan dess.

Publicerat av: 

Det ska hjälpa patienter att andas

3d-printade patientspecifika stentar godkänns av US Food and Drug Administration (FDA). – Andning är något som många tar för givet, men för många av dessa patienter kan varje andetag vara en kamp, säger doktor Tom Gildea vid Cleveland Clinic som står bakom innovationen. 

Publicerat av: 

Trender inom 3d-printing 2020

HP släpper en rapport med vad de förutspår kommer bli 8 nyckeltrender för år 2020 inom 3d-printing. På listan finns bland annat automatiserade flöden, spårbara delar, fler studenter och växande marknad för skor, glasögon och dental.

Publicerat av: 

Snart kan du äta 3d-printad fisk till middag

Tidningen The San Diego Union-Tribune rapporterade nyligen om att Foodtechföretaget BlueNalu i San Diego, USA, med hjälp av cellvävnad har lyckats 3d-printa labbodlad fisk. Något som kan finnas på marknaden inom två år.

Publicerat av: 

3d-världen sörjer SLS-pionjär

3d-printingsamhället sörjer bortgången av Carl Robert Deckard, uppfinnaren av tekniken Selektiv laser sintring. Han var en pionjär inom additiv tillverkning och ägde hela 27 patent.

Publicerat av: 

EOS: ”Intresset för 3d-printing med polymerer ökar”

Additiv tillverkning med olika plastmaterial blir alltmer populärt i serieproduktion, skriver EOS i ett pressmeddelande. Enligt företaget är drivkraften bakom ökningen möjligheten att gång på gång kunna tillverka högkvalitativa delar.

Publicerat av: 

3DVerkstan breddar produktportföljen

Svenska 3DVerkstan och finska miniFactory inleder ett nytt samarbete. – Vi är väldigt glada att nu kunna erbjuda miniFactory Ultra-systemet till våra kunder, säger Daniel Ljungstig, vd på 3DVerkstan.

Publicerat av: 

Hälsorisker med 3d-printing i fokus

Ett nytt projekt beviljas drygt fyra miljoner för att utforska vilka effekter partiklar från additiv tillverkning har på hälsan. – Vi måste förstå hur påverkan på människa och miljö faktiskt ser ut, säger Kim Färnlund, metallurg och skyddsombud på AMEXCI.

Publicerat av: 

Wematter satsar på efterbehandlingen

3d-skrivartillverkaren Wematter lanserar en ny rengöringsstation för SLS-komponenter. – De huvudsakliga drivkrafterna som ledde till skapandet av BlasThing rengöringsstation var att minska risken för spridning av pulver, säger företagets vd Robert Kniola.

Publicerat av: